Det blev en blåsig dag

Sol och moln som rusade över den blå himlen har vi sett idag. För första gången känns det som att hösten är på gång och kanske var det den som blåste in över oss.

Jag fällde upp parasollet under dagen men under förkvällen fann jag det bäst att fälla ihop det igen. Då friskade vinden i och även i vår lugna hörna fick vi känna av den. Vi gjorde rent golven idag och JR klarade av att köra snabeldraken utan att ryggen började värka mer än den gör. Jag höll ett vakande öga på honom så han inte blev för ihärdig.

Kom ut på trappen och såg Turbo prata med Sydfranskan vid grinden. Nu var det inte särskilt mycket ljud som kom från Turbo och jag misstänker att det var för att hon inte förstod språket. Hon vickade huvudet från ena sidan till den andra. Men Sydfranskan tyckte att det var så sött och vi böt några ord med varandra när hon upptäckte mig. JR mötte våra nya grannar i bagarhuset när han tog teslan till torget för att köpa bröd.

Turbo och Kuma hälsade på nya grannen i bagarhuset. En bordercollie av hankön som först gav några glada skall och sedan viftade så glatt på svansen. Turbo blev alldeles till sig men Kuma höll sig i bakgrunden för säkerhetsskull. De blir snart vana vid grannen och struntar i om det skälls precis som de gör med alla andra hundgrannar. Ibland kan de springa runt och se om det är något speciellt men de skäller väldigt sällan.

Vågade mig ut på udden och det blåste en del men faktiskt var det inte så jobbigt. Satte mig på Benke och det var riktigt skönt i solen. JR rullade ut vår gula soptunna så jag strosade runt med Turbo. Hon vill gärna se var jag är om dagarna. Vi ser hur hon riktigt älskar vår trädgård och stannar ute efter att vi gått in. Först när det börjar mörkna kommer hon in.

Trots att det är höstkänning och jag bytt till t-shirt från linne så känns det skönt i solen. Idag har vi haft +26 som mest och nu börjar solen stå lägre om dagarna. Bara att flyta med årstiden och se fram mot nästa sommar. Jag går fortfarande i sandaler och utan sockar så varför klaga? Till och med JR går utan sockar fortfarande och det är lite unikt så frusen som han brukar vara. Kanske har han acklimatiserat sig?

Ny vecka i morgon och jag har gett min kaktus Ludde lite vatten. Så nu är vi förberedda.

4 svar på ”Det blev en blåsig dag

  1. Tråkigt när det blåser och då är det skönt med platser med lä.
    Lite spännande med nya grannar tyckte vovvarna och i synnerhet Turbo.

Lämna ett svar