Ny vecka

Annonser

Blåsten fortsätter men med sol så kunde jag hänga lakanen ute på tork. Så skönt att kunna vika dem och sedan lägga in i linneskåpet. Idag pressade jag apelsiner till ny morgonjuice. Så gott till frukosten. Vi äter var sitt kokt ägg, äter en bit baguette med salami, ost och skinka. Allt sköljs ned med nybryggt kaffe och avslutas med ett glas apelsinjuice. Så vill vi ha det och det kan ju ändras med tiden. Gröt eller youghurt har aldrig varit något som hägrat, då det blir alltför mycket vid den tiden.

Senare på dagen brukar vi ta ett glas vin och till det grönsallad med tomater och gurka. Ibland en ostbricka och vid varmare årstider gärna melon. Idag blev det var sin panini med grönsallad. Just nu är vi helsålda på sallad så vi kör mycket av den varan till all mat. Senare blir det en biff med lite pommes och så salladen naturligtvis.

Det var dagens matsedel. I morgon blir det andra saker till en viss del.

JR plockade hundbajjar innan han drog iväg gröna tunnan för byte med den gula vid tömningen. Det första är jag befriad från då mitt luktsinne är väl känsligt för sådana sysslor. Skickar en varm tanke till JR som har ett mycket sämre luktsinne. När så allt var gjort satte vi oss under parasollet och kände oss duktiga. Livet känns bra nu och +26 ska man inte förakta dessa hösttemperaturer.

Vi hade tänkt spola av pooltäcket men avstod då det ligger en del sand ovanpå det. Sand och blåst är ingen bra kombination om man inte vill reta grannen och det ville vi inte. Det är så lugnt och skönt nu så vill inte väcka något som kan innebära diverse saker från andra sidan staketet.

Jag fick vattna blåregnen och rosmarinen idag då de verkade ha fått för lite vatten. De står lite skyddade om regnet kommer från ett viss håll. Hoppas att de blev gladare nu.

Gick runt och tittade till alla växter för säkerhetsskull. Hade hjälp till det men om de verkligen brydde sig om samma sak som jag gjorde, vet jag inte. Men de tycker att det är roligt när jag gör mina inspektioner och följer gärna med.

Gräsmattan ser för hemsk ut efter denna sommar och tyvärr får man räkna med det. Men den blir snart grön och fin igen. Jag har planer på en del inköp i morgon. Något att stoppa i jorden och som jag kan klara av själv utan att JR behöver anstränga sin rygg. Han har blivit betydligt bättre redan men jag försöker få honom att hålla igen.

Vi ska alltså ut på en tömning och inköpstur i morgon. Bestämde att åka förbi återvinningen i morgon och avyttra en del tomglas och trädgårdsavfall. Sedan ska JR få styra Mackan till JaJa där jag ska gå in och shoppa. Vi behöver egentligen bara hämta ut nya mediciner på Pharmacian och göra en del inköp på Super-U. Men varför inte köra en sväng tänkte vi? Så det ska vi göra i morgon efter frukost. Vi har inte berättat det för Kuma som säkert hade sagt nej.

Själva känner vi att det är dags för lite rundturer nu då det blivit svalare ute. Inte bara inköpsturer utan dagsturer för att se lite. Idag sade JR att han gärna vill köra till en ställplats som vi stått på då vi varit här nere på semester. Så det gör vi säkert rätt snart. Kanske blir det längre turer också om Kuma klarar det.

Men i morgon blir det en kortare sväng som känns nödvändig.