Lite småpyssel idag

Annonser

Lördag brukar vara min vipplardag. Så blev det idag och det betyder att jag tar bort damm och torkar lite fläckar här och där. Först går jag en vända med min vipplare och då ser jag var jag behöver torka lite mer med en våt trasa. Idag gjorde jag rent i handfaten och bikarbonat är suveränt till det. Vi har kalkrikt vatten så det blir svart runt avlopp mm. Jag är ju närsynt och har aldrig på mig glasögonen när jag vipplar för jag ser som en hök på nära håll och allt smuts undgår aldrig mina ögon. Jag har väl berättat att jag har ett känsligt luktsinne och varje ucklig lukt upptäcker jag. Bikarbonat är suveränt mot dålig lukt. Brukar även ha i lite i diskmaskinen och tvättmaskinen. På botten av slaskhinken också. På madrasserna när jag bäddar om.

Jag har ju klippt ner rosenbuskarna på framsidan och ska snart klippa lavendlarna men har inte velat göra det då de fortfarande blommar lite. Men snart är det dags. De ska få vila tills våren och då ska jag njuta av blommorna och doften.

JR har paketerat in poolstegen i plastsäckar inför vintern och tvättat taket på Mackan. Vi tänker ju registrera han till en fransos nu och då döper vi kanske om husbilen till Baguetten. Lampan på baksidan är beställd och kommer nästa vecka, sedan är det besiktning och så skickar vi in alla papper.

Våra redrobin har vuxit till sig och är riktigt stabila idag. Inte så mycket rött på dem just nu men de kommer till våren. Fina är de i allafall och jag tror att de blir ett fint skydd mot insyn om vi vill sitta på baksidan.

Vi har ju fin skugga här på förmiddagarna och våra franska fönster gör att vi kan gå direkt ut från köket. Tror vi kommer sitta här med våra kaffekoppar oftare i framtiden. Ja, vi har kuddar till rumporna som gör att vi inte får stålsmak i baken. Kanske blir det en markis här senare men det är långt ner på listan av saker vi vill göra. Ogräset bakom ska absolut bort så det blir vilken dag som helst.

Vår stora palm håller på att förnya sig och ser nästan ut som en hund när den fäller päls. Lite tanig och smal. Men den växer och verkar må bra trots att den just nu ser en del tanig ut.

Efter min vippling och JR:s tvättning satte vi oss ute ett tag. Inte lika mysigt som igår men ändå rätt trevligt trots att solen gömde sig bakom molnen på eftermiddagen. Mycket av våra projekt blir till under dessa stunder. Vi funderar och utvecklar våra idéer hela tiden. Vad ska vi göra och det ändras hela tiden till att tillslut bli väldigt bra. Vi kastar oss aldrig över saker utan att ha funderat ett tag. Så vår flytt hit ner har grott sedan 2015 och först 2019 blev det av. Vi är nog inga impulsmänniskor men när vi väl bestämt oss går det ofta väldigt snabbt. Vårat hus var det fjärde vi tittade på och det räckte. Vi vet ofta vad vi vill och ser potentialen direkt.

Så nu säger vi godnatt denna lördag och på återseende eller återläsande i morgon.