Uppe före tuppen

Annonser

Fy, för den att behöva stiga upp vid 08.00. Det var det vi gjorde i morse och tur är väl att vi inte behöver göra det särskilt ofta. Men när man har det så förmånligt att sjuksköterskan kommer och tar proverna på mig hemma så vill jag inte gnälla. Eftersom det ska vara på fastande mage så kommer de alltid tidigt för man måste ju få äta sedan. Helt fantastisk service. Men eftersom vi inte är vana med att stiga upp denna tid så är vi bra trötta. Tänk, att då vi arbetade steg vi upp 05.30-06.00 för att gå med hundarna och få i oss lite så kallad frukost. Hemskt var det och då bestämde vi att när vi en dag går i pension ska vi bestämma mer när vi ska börja dagen. Hundarna har verkligen anammat det och är absolut inte morgonpigga.

En del trötta har vi varit idag men som sagt i morgon är en annan dag och utan väckning. Blev väl lite si och så med morgonkelet också som hundarna gärna vill ha innan vi omfamnar dagen ute. JR och hundarna har tagit en eftermiddagslur idag vilket de uppskattade lika mycket som pappa. Jag kopplar av med mitt skrivande och känner sällan att jag behöver mer sömn än den jag får om natten. Somnar på några minuter och vaknar av mig själv runt tio-snåret. Nu ska jag säga att vi går och lägger oss mycket sent om kvällarna och det är något vi unnar oss nu när vi inte måste upp tidigt.

Vi hade ju inget absolut måste att göra idag, men eftersom vädret var så fint utan blåsten som varit nu i ett par dagar, var vi ute på dagen. Jag sopade den gröna mattan och JR kapade alla pinnar från mullbärsträdet. Hans rygg är inte riktigt kurant ännu så jag hjälpte till med att stuva in dem under taket i vedskjulet. Vår tappra lilla soldat orkade inte riktigt vara på helspänn idag utan somnade på sin post. JR var bort och hämtade in den gröna tunnan och då brukar hon stanna vid grinden. Idag blev hon kvar där långt efter att JR kommit in med tunnan och kapat grenarna.

Idag blev även cykelväskorna invigda och de underlättar mattransporterna betydligt. Så nu behöver vi bara köra Mackan vid längre turer och nöjesturer. Först tänkte vi köpa en extrabil men efter att vi sålde Madame vår stora Wrangler bestämde vi oss för att avvakta med bilinköp och nu känner vi att det skulle vara onödigt. Saker och manucker efter behov har vi kommit fram till. Så färre som möjligt är det bästa.

Lillördag och mitt i veckan dag i morgon. Det blir nog bra tror jag.