Kall lördag brrr

Annonser

Endast tolv plus på termometern ute idag och det känns kyligt. Jag har inte haft ont i mitt ben eller fot på ett helt år, men idag har jag fördj ont. Tur att denna kyla inte är alltför långvarig och så finns det ju paracetamol. Jag har inte varit ute alltför mycket idag och endast gått till tvätteriet med dagens laddning, sedan kort mot bordet på baksidan men inte ända fram. JR såg en mus där när vi skulle äta frukost och efteråt laddade han flera musfällor med mars som de ska tycka om. Vill ju inte ha in dessa små rackare i huset. Eftersom La Familia B har höns kommer vi alltid ha dessa möss när det börjar bli kallt ute om nätterna.

Trodde först att vi skulle tända vår första brasa för denna vinter men vårat hus är så varmt att det hade blivit rena rama bastun för oss. JR sänker värmen på elementen varje dag och ändå har vi +23 inomhus hela tiden. Så glada att ha ett välisolerat hus som är svalt på sommaren och varmt på vintermånaderna. Köpte tydligen en vinstlott även denna gång. Vårat hus i Sverige hade samma egenskaper men för stort när det gäller städning. När H flyttade blev det så tomt och det var då våra funderingar började om att flytta. Gissa om vi hade många alternativ på vad vi skulle göra och var vi skulle bo. Inte någon snö hade vi bestämt oss för på ett tidigt stadium. Bli flyttfågel nja att stå på ett ställe till största delen hela vintern är inget för oss heller. Hundarna behöver en trädgård kom vi fram till och så efter en fruktansvärd het sommar i södra Frankrike bestämde vi oss för att hit skulle vi. Skämt åsido vi förstod att Spanien eller Portugal på sommaren inte var någon bra idé. Men med ac och pool skulle södra Frankrike nog bli bra och i ett område med microklimat borde passa oss. Det blev det faktiskt och mitt ben och fot mår så bra av det.

Solen är trots månaden varm och Turbo är nog glad över att JR gjorde ett trädäck för det är varmt och skönt nu. Men bara på förmiddagen för när solen försvinner vilket den gör trots att det är molnigt så märker man skillnaden. Den meningen gillar jag för den är helt galen egentligen och det är så roligt att få till en sådan att jag låter den vara oredigerad.

Jag har som vanligt vipplat runt i huset idag och det är så rofyllt att göra det. Stressar inte runt för att bli klar utan avbryter med hundkel och prat emellanåt. Pressade ny apelsinjuice och blev på det klara med att apelsiner inte alls behöver vara runda. De JR köpte sist såg mer ut som citroner i formen. Men fin juice blev det av dem så kom ihåg att det inte är utsidan som räknas utan insidan.

Igår satte jag på storytel när vi lagt oss och en bok vi hade hittat först. Den var lite tråkig men det var riktigt mysigt att lyssna en stund innan John Blund kom. Så idag har jag letat på några böcker som verkar bra och har bestämt mig för att vi ska börja lyssna på Marianne Mörcks biografi som hon själv läser upp. En skådespelerska jag alltid gillat så det ska bli roligt. Det kommer en resumé så småningom.