Han hör mig igen

Annonser

Mina egna monologer är över och jag kan föra ett samtal med JR igen. En dos av det receptbelagda örondroppet och en ny droppning idag så en rap och voilá, han hör vad jag säger. Rapen kom vid Super-U då han steg av teslan. Underbart tyckte vi och av en liten hörsel igår då första droppningen gjordes blev det i stort sett vanlig idag. Klart man blir gladare i humöret då.

Jag vill inte vara med på bild idag för jag är supertrött efter gårdagens tur. Kuma ville mest sova idag och det är ok för är man trött så är man. Tur att vädret tillåtit att vi haft dörren öppen ett tag, men vinden var rätt häftig i morse så vi visste inte om vi kunde öppna. Solen visade sig och vinden mojnade så då blev beslutet lättare. Jag var ute med Turbo och kastade tiger när hon verkade ha extra energi. Det blev några turer för henne och sedan var hon nöjd. Man måste få utlopp för sin överskottsenergi.

JR plockade bajjor och tömde ur poolen på överskottsvatten. Vår yttre hall är en guldgruva för oss då vi har ett tak över då det regnar och vi behöver torka en och annan tass. Jag har vipplat om någon undrar vad jag gjorde idag. Men det tar ju inte hela dagen vilket är så skönt. Nejdå, jag har tagit hand om småfåglarna och sedan skrivit en stund. Man måste få göra det också. Med andra ord har vi haft en helt underbar lördag.

JR har gjort en helt fantastisk kycklinggratäng idag som vi precis avnjutit till ett Youtube klipp. En bra sa i spisen knastrar så hemtrevligt. Nu är det inte alls tråkigt att det är “vinter”. Vi myser och gör det bästa av dagarna.

Vem hade tippat att denna ros skulle slå ut nu? Inte jag i alla fall. Så vacker när den tredje advent infaller. Det gör mig så glad. Jag har ju mina fina små julrosor på framsidan men denna överraskade mig. Idag fick jag ett infall och tänkte att en mimosabuske skulle bli så fin på en plats. Tror jag bara måste köpa en sådan. Nästa gång vi kör sopor till återvinningen ska JR få ratta in till 34:an vare sig han vill eller inte. Nu har jag bestämt mig för att vi ska ha en sådan i trädgården. Jaha då.

Här rusar det iväg mot julen och nyåret. Tredje advent i morgon och snart är det över, hela detta år är en historia och vi äntrar ett nytt år. Ny pandemi och vad ska den bära med sig? Världen är sig inte lik alls och på medeltiden hade man letat upp den som orsakat detta och ja det blev säkert halshuggning. Men oj med våldet som finns överallt är det kanske inte alls en utopi?

Nej, nu får man inte bli alltför negativ. Ett nytt år ska väl betyda att allt bara blir bättre.