Dan före dan före dopparedagen

Hela dagen har vi varit lite dagvilla och trott att det var lillejulafton vilket skulle betyda torsdag. Men med end del tittande i almanackan och mobilen har vi konstaterat att det är lillelördag och onsdag. Inte illa det heller. Vi har gjort en del administrativt arbete som att säga upp försäkringen och registreringen på Mackan i Sverige. Här i Frankrike är det ju ingen skatt på bilarna endast försäkringskostnaderna. Billigare att ha husbil här med andra ord. Men eftersom vi inte fått vår tredje vaccindos så håller vi oss mycket i våran by.

Lite blommande pelargoner har väl aldrig något tagit illa vid sig av. Jag har uppdaterat vår inköpslista inför helgen och vi valde mellan att köpa julskinka som de har här och att göra raclette på julafton. Vi valde det senare då meningen är ju att man ska umgås och äta långsamt. Sanning är att vi inte är så förtjusta i skinka.

Jag och hundarna tog en sväng i trädgården under dagen. Försöker passa på innan det blir mörkt ute. Så skönt att få lite dagsljus vilket är så välgörande. Men allt känns väldigt helg just nu och jag hörde kyrkklockorna ringa väldigt diskret i dag. En vacker klang som gör mig så lugn.

Min fot mår bättre efter att ha fått vila i ett par dagar. Men ni ska bara veta att det gör fruktansvärt ont att ha en finne musen. Ajjabajja inget snuskig fantasi här inte. Jag har fått en pippla på utsidan av min mus och det är inte behagligt. Konstiga saker händer måste jag säga. Nåväl med idomin försvinner den snart. Salva gjord på skånsk rapsolja och det har de faktiskt inte här. Men vi har en hovleverantör i Malmö som levererar det vi inte får tag i här. Blir inte mycket men det finns ju en del.

Jag har beställt idag men inte från Sverige. Nej, från en affär i Frankrike har jag köpt en ny bädd till Kuma. Han sov ju alltid i sin biabädd som han ärvt av Ronja när vi bodde i Sverige. Den tog vi inte med oss vilket kanske var dumt när jag tänker i efterhand. Men han har ju sovit i sängen hos oss på natten och mestadels i soffan på dagarna. Nu verkar inte soffan vara det bästa han vet och jag vet inte hur länge han orkar hoppa upp i sängen. I vilket fall som helst tycker jag att han ska ha ett eget utrymme och har tänkt på det ett tag. Beställde hemleverans så nu väntar jag på bekräftelse att den är på väg från någonstans i Frankrike. Men vänta bara Kuma det kommer att bli så bra.

Det var Kumas julklapp och vad ska jag ge till Turbo då? Hon ska få en stor påse morötter vilket nog blir bra. Sen vet man aldrig om Kuma kommer att föredra nya bädden och Turbo får ligga och snusa i JR:s öron alldeles ensam.

I morgon matinköp inför helgen.

4 svar på ”Dan före dan före dopparedagen

  1. Lilla pelargonen har ju i alla fall en blomma och lite jul röda blad.
    Vi gillar skinka och det är väl det som vi saknar lite.
    Absolut ett dåligt ställe att placera en finne på.
    Lite trist att han inte gillar er nya fina soffa med ås kan det bli ibland. Hoppas nu att han kommer att tycka om sin nya hundbädd.
    Tycker nog att Kuma också ska få något extragott ätbart som han gillar.

Lämna ett svar