Det nya årets första dag

Igår kändes det som att 2022 smög sig in och lade sig som ett täcke över byn. Kanske för att skydda oss människor och djur från en elak pandemi? Tänk så underbart om dimman tog med sig hela viruset när den drar iväg. Men ännu ligger båda två kvar över vår by.

Vår nyårskväll förflöt utan en massa smällare och det var vi så tacksamma för. Turbo är fruktansvärt rädd så fort hon hör smällar av något slag, efter att ungar kastat in bangers i vår trädgård. Ett hemskt otyg som inte borde få säljas någonstans. Hon är rädd för åskan nu och kan kissa ner sig om den kommer nära. Men vädrets makter kan vi inte göra något åt och när den kommer om natten kryper hon upp på JR:s kudde och lägger man en hand på hennes rygg blir hon lugnare. Ett djur förstår ju inte varför det smäller och varifrån det kommer.

Men i går mådde vi så bra och kunde njuta. Vi åt musslor som vi älskar och hundarna fick var sin skål med popcorn, utan salt eller smör. Vi kunde inte se på Grevinnan och betjänten på svt. Blir så less på att se dessa rubriker ” kan ej ses utanför Sverige”. Men som vanligt hittar jag vårat favoritprogram någon annanstans och vi kunde se det ändå. Åt mascarpone och drack var sin espresso. Lite nyheter på det och när det närmade sig tolvslaget blev vi lite sugna på vickning. Därför åt vi varm korv med bröd och drack champagne när vi såg tolvslaget på Skansen. En perfekt kväll tycker jag.

En god natts sömn och vi steg ut till vår dimmiga värld med klara hjärnor. Glada hundar som skuttade ut. Kanske lite överdrivet när det gäller Kuma för han skuttar absolut inte. Han går sakta ut på trädäcket och riktigt tar in dagen och alla lukter. Sedan går han sakta mot trappan mot uppfarten och ser ut över vinfältet. I sakta mak går han sedan till baksidan av huset men först ska han ner till grinden och kika ut. När vi väl är på baksidan har Turbo redan varit på toaletten där och sprungit rundor för nu vill hon in och äta frukost som består av en skinkskiva, ett kex och en morot. Vad gör Kuma då? Jo, då har han tittat klart och går i sakta mak längst bort för att göra sin toalett. Han är inte speciellt nödig om morgnarna.

Våra två hundar är verkligen två helt olika personligheter och det är helt underbart. Turbo är från 1 till 100 på fem sekunder och Kuma är 1 till 2 på en fem minuter för hundra är han sällan uppe i.

Skrev jag att det är morot till frukost? Det är till Turbo för Kuma äter inte råa morötter. Kokta är helt okej och det får de varje dag i sin middag och även haricotvert. Nej, Kuma får sin lilla skinkbit, hundkex och sedan får faktiskt båda två en liten snutt baguette som de älskar att få.

Men vi tvåbenta har många funderingar om hur detta nya år ska bli. Då syftar jag på pandemin och vad som ska hända i valen som ska ske i politiken både i Frankrike och Sverige. Det återstår att se.

6 svar på ”Det nya årets första dag

  1. Dimma gillar jag inte. Känns som att allt är inbäddat på något sätt.
    Så skönt att det inte fanns något hos er som Turbo blev skrämd av.
    Har nog samma funderingar som du har när det gäller politiken!

  2. Låter som om ni har haft ett lugnt och skönt nyår.. Blev detsamma här i min ända på Sthlm..fyra minuter över tolv hade det smällt färdigt till min stora förvåning..🥴 ha en fin fortsättning på 2022 nu.. Kram Nicki 🤗🎊🤗

Lämna ett svar