En klar och en får nästa månad

Sovmorgon kändes som en bra idé, så JR och hundarna fick en sådan. Jag då undrar ni kanske? Vaknade lite före tio, ok inte direkt i ottan men vadå då? Vi kör inte kontorstider här då vi inte jobbar på något sådant och inte heller arbetartider, så vi har gått in för fritidsforskartider. Den mesta forskningen gör vi med ögonen stängda och i sängen. Många bra idéer har fötts under nattens timmar. Einstein kom på väldigt många intelligenta saker när han sov och då tycker vi att kan han så kan vi. Fast vi har ju inte adhd som han hade, så de riktigt skarpa tankarna kanske inte uppstår. Fast JR drömde om blixtar inatt så snart kanske det kommer något sensationellt.

Grått ute så varför inte köra en maskin med tvätt, tänkte jag och så fick det bli. Men JR hade planer på att borsta Kuma innan de gick bort till veterinären. Så jag fick backa tillbaka och gjorde yoga istället. Det gick bra det med. Sen trodde ju Kuma att han skulle få sova, men JR hade andra planer och fick koppla honom inomhus. Han var inte pigg på en promenad. Jag och Turbo stod i sovrummet till hennes förtret. När de var utom synhåll var det så dags att köra igång tvättmaskinen. Sedan var vi ute en bra stund. Hälsade på Mr Mac som skulle ut en runda bland vinfälten med sin fina hund. Tror Turbo är lite förtjust i denne kille. Hunden alltså.

Fick häromdagen en pik om att jag försökte förmänskliga en hunds känslor. Men piken kom från någon som har en egen instagramsida för sin hund, där den tycker olika saker och jag tycker att det bara är roligt. Men varför pika mig för att anse att en film inte är ok att lägga ut då hunden i fråga verkligen mår dåligt? Bara en undran och det får stanna där för jag anser det hela är utagerat och har ingen lust att fortsätta den diskussionen. Men kände bara för att rensa mitt huvud på tankar. Jag följer förresten katten Kerstin på insta. Niklas Strömstedt hade så tråkigt i början på denna långa pandemi och inga spelningar ute så han startade ett konto för deras ena katt som verkligen har ett underbart minspel. Jag gillar att läsa om sådant som gör en glad och då allrahelst på morgonen. Men så följer jag andra sidor på t.ex. youtube med djur som farit illa och sponsrar även dem. De som arbetar med misshandlade djur är riktiga änglar och jag beundrar dem.

Jag jobbar med att stänga ner alla köttfabriker i Sydkorea där hundar dödas för att bli mat. De har ett fruktansvärt liv tills de dödas brutalt. Jag gråter ofta när jag ser dessa filmer men gläds var gång jag får ett meddelande att en fabrik stängs. Läste att här i Frankrike kommer alla pälsfarmar som mink mm förbjudas, shower med delfiner och späckhuggare likaså. Hundar får ej säljas i zooaffärer eller visas upp i skyltfönster. De som säljer djur på internet kommer att kontrolleras och även de som köper djuren. Man ska inte kunna köpa ett djur på impuls utan de som säljer måste kontrollera vilka köparna är. Alltså det finns länder i Europa som tar tag i djurskyddsfrågor. När vi körde i Normandie 2015 kom vi förbi en cirkus där djuren var i burar på rondeller och vid sidan av vägen mitt i en stad. Det var lejon,dromedarer,tigrar och chimpanser. Elefanter också om jag inte minns fel. Ingen upplyftande syn. Nu förbjuder man även detta. Jaaaaa!!!!

Det är ju en hel del annat nytt som införs efter varje nytt års början. Tror det är så i alla länder. Har inte läst på om allt för detta med djurhållningen är ju närmast mitt hjärta. Vet att det finns en koloni med hemlösa katter som ett par av våra bekanta lägger ut mat till. Skönt att veta att man inte är ensam om att bry sig.

Nu har Kuma fått sin rabiesspruta för denna gång och tydligen har de treårsvaccin nu vilket vi är glada för. Tidigare fick man endast för ett år i taget. Nästa månad är det Turbos tur att få sin.

I morgon ska vi ut på en kort tur.

5 svar på ”En klar och en får nästa månad

 1. Så bra att Kuma nu har fått sin rabiesspruta. Väldigt bra med treåravaccin.
  När man har en bra kontakt med sin hund så tycker jag att den förmedlar sina känslor till en. Det är min uppfattning.
  Håller helt med dig om att alla djur måste skyddas mycket mer ifrån att bli så illa behandlade som dom blir på en del ställe här i världen.

 2. Jag blir varm av att höra din röst för djurens rätt att skyddas och få leva bra liv! Vi har två små omplaceringshundar från hundstallet. De är våra pälsklingar, de har båda farit riktigt illa tidigare i sina liv så de är fortfarande rätt nervösa av sig. Det har dock blivit myyycket bättre. Vi hoppas att det kommer att funka att ha dem med i vår plåtis till sommaren. Handeln med djur, hundar som smugglas in och behandlas så illa gör mig så arg. Troligen är vår lilla york en sådan liten älskling som kom från Polen som valp. 🐶🐶

  • Vi har haft omplaceringar i över 20 år nu. Tidigare har vi haft 3 men nu har vi bara två. Alla har älskat att åka och bo i husbilen. Vi har kört runt i både Sverige och Europa på våra semestrar, så det blir nog bra för er också.

 3. Beundransvärt att det ändå görs rätt mycket för djurens rättigheter och välmående. Undrar bara när tjurfäktningar kommer att förbjudas, ett otroligt barbariskt ”nöje” och helt obegripligt att det får fortgå.

  Ha en fin tur idag nu då 🙂

Lämna ett svar