Oväntat besök

Annonser

Plötsligt så händer det att någon tittar in och vi kände inte för besök idag så det blev ett snabbt avsked och gästen försvann med lite hjälp.

Plötsligt var den där och hade troligtvis åkt snålskjuts i JR:s vedväska. Tur att den var lite slö för annars vet man inte vad som hänt när JR lade handduken över den. Den hoppade minst en meter på gräsmattan sade han efter att ha sagt hejdå till den. Hundarna hann inte se vad det var annars hade väl Turbo jagat den.

Tre saker vi behövde göra idag fick vi gjort och sedan har vi bara gjort ingenting eller mest läst och varit onyttiga.

Första saken gjorde jag då jag tog alla smutskläder och lät dem snurra runt i tvättmaskinen. Ett inte alltför tungt projekt. JR hade två lite tyngre projekt eller ett tungt och ett lättare. Det tunga var att köra till vedleverantören och hämta mer ved. Sedan att hämta ut mediciner på våra recept. Vi hade nämligen kommit på att vi inte hämtat ut allt på ett av alla recept vi fått. En stor lättnad då vi inte har större lust att boka tid hos vår läkare innan vi fått tredje dosen vaccin. Bara tanken att sitta i väntrummet med andra människor får mig att rysa.

Lade märke till att fåglarnas skål med vatten låg nere i klykan vid stubben så jag fyllde min lilla vattenflaska för att fylla på nytt vatten i skålen. Jag blev lite förvånad då det ramlade ur en isbubbla ur skålen. Vattnet hade frusit till is under natten. Ja, nu är det kallt om nätterna ett tag och hos oss ligger nog temperaturen runt nollan när det är som kallast. Brrrr tur vi sover under de timmarna.

JR tog en promenad med vår gröna soptunna som började bli rund om magen. Ja, tunnan alltså. Idag strejkar lärarna här i byn så man hör barn lite här och där. Mest från bombhuset. Tror barnen i det huset var ensamma hemma då strejken kom rätt plötsligt och hur hinna ordna aktivitet eller någon som håller koll. Hoppas de inte rev inredningen bara.

Vår rosmarinbuske har fått fnatt och blommar allt vad den kan. Det är alltid något som blommar hela tiden mer eller mindre alltså. Något man blir så glad över.

Vi har mått så mycket bättre idag och jag har inte varit lika trött som tidigare. För mig har huvudvärken och tröttheten varit det jobbigaste. Hoppas vi håller på att bli friska nu.

Fredag i morgon och vi ska göra allt för att komma in i helgkänslan som ju infaller runt fem-tiden på eftermiddagen och det gäller väl mest om man arbetar, men vi sympatiserar med alla dem som slitit hela veckan så vi ska göra vårat bästa.