Där startar vi helgen

Annonser

Började dagen i ett lugnt tempo. En liten sväng ute i trädgården blev vår första anhalt. Lite kyligt var det allt och frost i gräset på baksidan var det allt. Men hundarna tycker att det är spännande och nosar ivrigt. Vi står mest kurande i solen och tycker att det är kallt då dagen började med +10. Nog steg temperaturen eftersom solen lyste men det inbjuder ändå inte till någon längre utevaro.

Vi har inte ätit dessa galetter som bakas vid denna tid på året, så nu betar vi av de olika sorterna. Men vi äter ju inte en hel kaka på en kväll utan det blir en liten bit och det ska ju finnas något i kakan som gör att man blir kung för en dag. Jag har trott att det skulle vara en nöt som man skulle hitta så gissa om min förvåning när jag satte tanden i Kalle Anka. Jösses, där kan ju plomber ryka om man tar en rejäl tugga. Jag blev alltså kung för en natt då vi åt sista biten igår kväll. Tyckte väl inte om den varianten som innehöll mandelmassa och brödet påminde om wienerbröd vilket inte är min favorit. Nu har vi köpt en annan variant och den ser mer ut som en vanlig vetekrans.

Den är rätt stor så det kommer att ta ett tag innan den är uppäten. Vi brukar inte äta kakor eller fikabröd men JR är nog mest förtjust i det. Där ligger kronan och vi får se vem som får den. Nu är vi uppmärksamma på att det kan dyka upp en disneyfigur ännu en gång och JR:s tänder klarar inte en sådan. Lustigt att jag fick den förra då jag äter pyttebitar.

Kuma vill helst stanna inomhus nu när det inte är så varmt ute. Han har hittat sin dagkoja och än så länge ratar han bädden. Men jag har tålamod och en sarloos tvingar man inte till något. Han visar tydligt när han vill gå ut eller in så det gäller bara att vara uppmärksam. Jodå, han har faktiskt hoppat upp i soffan ett par gånger men är man gammal och trött så är man.

Eftersom vi inte kan ha dörren öppen om dagarna så har jag börjat göra lite roliga lekar med Turbo ute. Mest nosarbete som gör henne väldigt trött och som hon älskar. Sen blir det fånga tigern en stund och då är damen väldigt glad och nöjd. Hon är ju van att få ströva runt i trädgården precis som hon vill och att bara vara inne en hel dag blir lite för frustrerande för henne.

Men det positiva är att vi mår rätt bra mycket bättre idag. Den meningen kan ni få klaga på men jag har härmat en väldigt känd författare. Därför struntar jag i alla klagomål. Ärligt talat mår vi och har vi det så bra just nu. Vi är bra och vi är bäst.