Kung för en dag

Annonser

Tro det om ni vill eller inte men jag blev kung idag igen.

Musse Pigg tittade fram ur min kakbit igår kväll. Ännu en plomb räddad. Så JR var lika glad för det. Men jag måste tillstå att denna variant inte alls är hälften så god som den första. JR avslöjade den tredje varianten som tydligen är som denna brioche roi men delad på hälften och fylld med grädde. Hua, grädde är något som JR avskyr. Så vi avslutar nog vår disneyturné här med Kalle och Musse detta år. Vi är inte några kakmonster.

Jag har fotat denna kista tidigare men aldrig funderat särskilt mer angående den. Nu har jag börjat följa Christopher O´Reagan på You tube. För den som inte vet vem han är så är det en man som älskar 1700-talet och har haft program på SVT om historia mm. Nu har han börjat vlogga om 1792 från en dagstidning som utgavs i Stockholm. Han ger en inblick i vad som hände just den dagen och idag var det söndag på den tiden så då kom inte tidningen ut. Väntar med iver på morgondagens vlogg. De är ca 10 minuter vilket är väldigt lagom att höra på varje morgon.

Tillbaka till min kista som står på vår trappa. Det är en soldatkista och ser ni årtalet? Endast tre år efter den tidning COR läser från. Jag vet ju att en anfader var indelt soldat som Raskens om någon kommer ihåg den serien som gick på tv? Därav mitt efternamn som flicka Wiman vilket är ett namn min anfader fick då det var fler från släkten som blev soldat. Vår släkt hade ett annat namn innan dess. Idag hajade jag till och kom på att denna kista tillverkades precis efter Gustav den tredjes död på maskeradbalen. Kistan ska inte vara grön med svarta beslag utan helt träbrun och tyvärr har min syster sett till att den fått denna plastfärg. Men jag pillar allt vad jag kan så den snart ska bli som ursprunget. Det enda jag inte vet är hur jag ska få bort den fula svarta färgen på beslagen. Tips mottages tacksamt. För den som är historieintresserad kan jag rekommendera COR:s youtube kanal. Han har för den delen stadsvandringar i Stockholm som startar nu har han sagt. För den som är i den staden under året kanske det kan vara en trevlig utflykt.

Turbo har fullt sjå att spana efter den grå katten varje dag så hon är supertrött om kvällarna. Jag har väl inte varit ute så mycket idag då jag haft en mysig vipplardag med mig själv. Ger mig ett bra tillfälle att titta närmare på alla våra saker och låta tankarna vandra som de vill. Lite meditativt och rofyllt. JR har gjort en del utomhussysslor som att såga tjocka trädgrenar med nya fina sågen och hyllorna till våra pottskåp. Turbo älskar att få vara med och följa JR. Jag och Kuma har hållit oss inomhus största delen av dagen men han har tittat till de andra två då och då.

Det går ju att vara inne men ute samtidigt eller hur? Ett tag kunde vi ha dörren öppen vilket Kuma älskar men mot eftermiddagen blir det kyligt ute i januari.

Trodde jag aldrig skulle komma till skott men idag har jag köpt en ny dator. En laptop Lenovo med 15 tums skärm. Vad fick mig att komma till skott? Igår när jag stängde min Bettan så ville hon bli uppdaterad och vem är jag att säga nej till det. Misstaget jag gjorde var att dra ur elkabeln och lät allt ha sin gång. Idag hade jag 7% batteri kvar i datorn och det såg ut som att hon inte ville ta mot ström. Hjälp !!! lite panik, var batteriet slut? Letade fram det batteri jag köpt innan vi flyttade ner och skit också det var ju helt fel sort. Jag hade fått fel vilket inte hade upptäckts av mig tidigare. Men sakta men säkert verkade Bettan ta till sig strömmen och lampan började lysa grönt. Pjuh…. men nu var jag uppskrämd och så fort jag kunde köpte jag en ny yngre Bettan. Om fyra dagar kan H hämta ut henne och sedan sätta på ny adresslapp hit till mig. Så om ett par veckor har jag henne här.

Jag har ju en extern hårddisk så allt är ju aldrig helt förlorat och foton tankar jag ner på stickor så de finns kvar ändå. Men jag har ett förhållande till min dator Bettan och hon ska få vara min tills det är dags att säga farväl.

Ha det så bra!!!