Oj, vad denna söndag gick fort

Jag ska tillstå att vi sov både tungt och länge idag. Vet inte hur det har kommit sig att vi blivit nattsuddare och aldrig kommer i säng före 24.00 på natten. Men så har det blivit och kan inte säga att vi lider nämnvärt av det. Soluppgångar är som sagt inte vår grej och skulle jag mot förmodan få en sådan på bild så är det för att jag varit uppe för en snabbis på toaletten. Men allt kan förändras så man vet aldrig.

Solnedgångar är däremot något av en specialitet och något vi ofta avnjuter. Vi har ju vår fina vy bort mot Pyrenéerna eller snarare där de börjar sakta men säkert. De svarta bergen som de kallas och när vi väl kommer ut på leden mot Beziers så ser vi de stora bergen längre bort. Mäktigt måste jag säga. Naturen här är så fantastisk och efter snart tre år som bofasta kommer snart mina målarpenslar fram. Men jag har tänkt köpa mig ett skissblock och pennor för att skissa en del nu i sommar. Är lite ringrostig efter att ha hållit uppe i så många år. Målade akvarell tidigare och det för att bli av med tunga saker som jag upplevt. Naturen läker så många sår och jag fick till några fina naturbilder. Så vi får se vad det blir framöver. Jag är ju egentligen en som skriver och tycker bäst om det.

Söndagar verkar vara de dagar då familjer samlas och besöker sina mor-och farföräldrar. Så gör vår granne vinbonden och de samlas hos gamle far som blev ensam förra året. Jag saknar den rara damen som var hans fru och brukade vinka åt mig när hon var ute på deras balkong. Hon älskade rosor som jag också gör. Att stå här och hälsa på de som går och cyklar förbi är roligt. Ingen har bråttom utan vill gärna byta några ord när de ser mig och hundarna här uppe.

Idag har vi haft en hel del projekt av någon anledning. Jag hade sängen som första sak och bytte lakan i den efter frukost/brunch. JR plockade bajjor. Sedan var det dags för Turbos ryktning vilket är min avdelning. Hon fäller inte speciellt mycket nu så det är nog färdigt med det snart. JR gjorde rent i spisen för att följa upp med en borstning av Kuma. Jag satte igång med att pressa ny juice inför veckan. Dags för en sväng med snabeldraken för JR. Jag blev färdig innan han rastat klart snabeldraken och fick några minuters vila. Härligt. Slutade mina projekt med att moppa golven. JR slutade sina projekt med att rulla ut vår gula tunna till tömning.

Vet inte hur det kunde bli så många projekt på en dag? Det får absolut inte bli en vana har vi kommit överens om.

Någon som kommer ihåg denna jordglob? Alla skulle ju ha en sådan på 70-talet. Vi hade en sådan hemma ståendes ovanpå tv:n. JR fick tag i vår som vi har här av en händelse och nu står den i biblioteket. Först i skåne och nu här. Jag har ändrat ljuspricken som säger var vi är här i världen. Ni ser den va? Världen är så stor så stor och vi har ju egentligen bara flyttat några centimeter på jordgloben. Men det är ju ändå ett stort steg att flytta allt man har någonstans. Det är en sak att ha ett sommarhus som man besöker på semestern och en annan att verkligen göra något till ett permanent hem. Mer verkligt tycker jag. Lite av ett statement och lämna det som har varit hemma i alla år. Att byta ett hemma land till ett nytt är en omställning som heter duga var man än flyttar. Du blir utlänning och det gäller att anpassa sig efter landets kultur. Jag brukar säga att det tar ca 4 år tills man boat in sig och det gäller även om man byter land. Vi känner att det börjar kännas så nu när alla papper är klara och vi är inflyttade i Frankrike. Det roligaste är att folk här i byn har börjat bemöta oss på ett nytt sätt. Känns som att vi hör till vilket är så roligt. Vi är inte längre de förbaskade semesterfirarna som bara väsnas och lever ett romantiskt liv i drömmar. Det är så fransmännen ser på de som inte bor här permanent. De vill ha folk som bor här permanent och tillför byarna liv och rörelse året om. Vi är glada att kunna göra det.

4 svar på ”Oj, vad denna söndag gick fort

 1. Solnedgångar är sååå mycket lättare att fånga på bild än soluppgångar. Mest beroende på tiden när dom visar sig 😉
  Vi hade också en sån där glob, eller åtminstone en liknande.

 2. Du inte bara skriver trevligt du fotograferar även väldigt mycket och många fina bilder.
  Det var värst vad ni gjorde mycket i går. Det tyder ju på att ni nu måste vara betydligt piggare.

  • Vi är på bättringsvägen och har mer ork att ta tag i saker. Men fram till den 27:e är vi hemma. Känns bättre när vi tagit tredje sprutan.
   Jag tycker att det är roligt att fota och tar massor av bilder för att lära mig.

Lämna ett svar