Dags för trädgårdspyssel

Blåsten har blåst bort och inte ett moln syntes på himlen idag. Därför bestämde jag mig för att nu så skulle rosorna klippas inför sommaren. För säkerhetsskull tog jag fleeströjan på mig då det kändes lite svalt i skuggan. Men det hade jag egentligen inte behövt göra för jag blev riktigt varm när jag hållit på ett tag. Först blev det klipparen som fick jobba och så tog jag min B&D och tog bort allt överflödigt gräs. Satte mig på stolen vid bordet och beundrade mitt verk. Gast om sanningen ska fram så var jag fruktansvärt trött i ryggen och behövde vila.

Kände mig inte helt nöjd med att sluta friseringen av växterna här utan fortsatte till den lilla busken som vuxit upp precis vid staketet mot gatan. Gjorde en toppning och det räcker, men sedan var det allt ogräs som växt upp i busken. När jag stod och rev bort ogräset som bäst kom Mac Scott ut på gatan med hund och lilla tös. Hela familjen har åkt på en sväng covid och tösen har haft väldigt hög feber ett tag. Frun som är havande mår inte alls bra. Tur vi har vår tomt högt och ingen andedräkt når upp hit. Men vi fick en trevlig pratstund med vår trevliga granne. Har alltid tyckt att folk från Scotland är trevliga och än så länge har det stämt in.

Turbo har varit ute hela dagen och fick även en pratstund med Mac Scotts hund. Han talade om vad den heter men tyvärr kan jag inte uttala namnet skriftigt då det är ett mycket scottskt sådant. Fin är bordercollien i alla fall. Men jag älskar våra hundar och Turbo är en söt ögontjänare :).

Håll med om att man blir på så gott humör när solen skiner, himlen är blå och det inte blåser hårt. Det vädret hade vi idag och gissa om vi mår bra. Känner mig duktig då jag sopade den gröna mattan också. Nåväl det är nödvändigt för annars har vi en hel del skräp inomhus. Hundarna har ju päls i tassarna också.

Nu känns det som att våren verkligen är på ingång. På tal om det så ska vi på vår besiktning hos vår läkare i morgon. Få se om hon godkänner oss. Läkarna här är väldigt noggranna och man vet aldrig vad de kan hitta på. Men vi har varit med om två omfattande runtenom så det borde inte vara något denna gång.

Tur att inte hundarna vet om att de ska vänta hemma i morgon för de gillar inte att vi båda kör iväg med Mackan. Men förhoppningsvis behöver de inte vänta så länge på att vi kommer hem igen.

Fredag i morgon och alla ni som jobbar: Håll ut det är snart helg !

4 svar på ”Dags för trädgårdspyssel

  1. Duktigt jobbat i trädgården! Trist bara att skottarna har åkt på covid, hoppas dom kryar på sig snabbt.
    Visst är det skönt med sol och vindstilla! Vi har haft många såna dagar nu på sistone.

    Ha en fin fredag 🙂

Lämna ett svar