Golvat idag

Annonser

Sovmorgon idag med för JR kunde inte slita sig från serien vi ser på Netflix. Det var för spännande och klockan blev alltför mycket. Tror inte jag hörde slutet på kapitlet av boken vi lyssnar på. Men jag har ju läst Stad-serien tidigare i min ungdom. Men det är roligt att höra den nu. Att vi lyssnar beror på att JR ofta somnar med en bok i händerna och när den dunsar i golvet väcker han mig. Sedan är det så bökigt att ligga på rygg hela tiden så jag rekommenderar att lyssna på en bok.

Efter min vippling igår var det dags att titta ner och ta itu med golvet. JR körde ned huvudet djupt mellan axlarna och greppade snabeldraken i ett fast grepp. Jag och Kuma placerade oss på sängen och kopplade av tills vi fick flytta oss till soffan i rummet. Det är nämligen så att Kuma inte gillar vår stora snabeldrake då den väsnas något förskräckligt.

När JR var klar med sitt bytte vi plats, han satte sig hos Kuma och jag våttorkade golven i min egen lugna takt. Jag är glad att min ankel inte värker längre och jag inte behöver stödbandaget. Det har blivit varmare ute nu så det gör susen.

För nya läsare kan jag kort berätta att jag halkade på vått gräs i ett nedförslut och bröt benet och foten, samt krossade bägge fotknölarna. Tre knak hörde jag och visste att det var kört. Efter en väldigt lång operation har jag idag en lång stålskena i benet, diverse skruvar och vinkeljärn i foten. Som inte det var nog har läkarna stoppat in diverse cement rondeller runt det hela. Därför är min fot och ben väderkänsliga och jag har slutat att flyga. Kan höra tjuten när jag går genom säkerhetskontrollen. Vakterna komma rusande och sätter handfängsel på mig. Så här flygs det inte för min del.

Väldigt mycket moln idag och inte en enda blå strimma. Varning för hårda vindar, men vet inte var för här var de inte som tur är. Bra vi tog golven idag då det var så trist väder. Turbo tyckte att det var helt ok och somnade ute tillslut.

Ser lite trist ut när alla blad ramlar av buskar och träd, men vet att det kommer nya istället. Snart kan vi njuta av morgonkaffet här. Om någon undrar så har vi mjuka dynor till stolarna, risken annars är att sittningen blir väldigt kort. Vi brukar ha skugga här fram till klockan ett ungefär på sommaren. Längtar.

Nu går vi vidare mot en ny vecka. JR har blodtryck att ta inför läkarbesök på onsdag och på tisdag ska han ta blodprov hos systern på vårdcentralen. Stackars honom, för han ska upp tidigt bägge morgnarna. Jag tänker inte gå upp den tiden och tror inte hundarna heller tänker göra det. Här gäller det att stötta JR och vara förstående i detta. Han hade gjort likadant för mig. Tror jag.

Kämpa, måndagen går fort.