Påskdagen 2022

Lite svalare än igår men absolut tillräckligt varmt att vi var nöjda. Struntade i sockorna idag också. Ja, varför inte när det var endast tre grader kallare än igår då vi hade +27. Ser fram mot natten då jag bäddat med rena lakan som jag alltid gör på söndagarna. Tvättar de smutsiga på måndagar och det är min lilla rutin. Sedan gjorde vi rent golven. Såg våra vinbondegrannar ha familjemiddag under deras stora olivträd. Så härligt att se, men om någon frågar mig om jag hade velat ha det så kan jag svara nej. Min introverta hjärna vill vara helst i små grupper och se på från avstånd. Jag tycker JR är tillräcklig som mänskligt sällskap och våra hundar gör allt komplett. Små stunder av prat och hälsningar räcker bra för mig. Våra grannar är precis så trevliga som vi hade förväntat oss och trivs med.

Hålet i gatan är fortfarande kvar och vår fina elkabel vajar så fint i vinden. Ja men nu är det ju påskvecka och ingen ska jobba då. Det är så tyst och lugnt på vår gata nu. Jag tyckte att det blev lite kyligt i skuggan och satte mig på bänken i solen en stund. När jag värmt upp mig och njutit av tystnaden som endast stördes av allt fågelkvitter, vilket jag inte alls har något emot, började vattna alla växter i krukorna.

Vi tog ledigt eller JR satte sig och rensade uppfarten från ogräs ett tag. Som sagt så finns det alltid något att ta sig för när man har hus och trädgård. Men vi tycker att det är så roligt. Att sitt och brodera eller göra annat handarbete är inte min grej. Jag tänker dock ta upp mitt måleri och kanske börja med akvarell som jag är mest bekväm med sedan tidigare. Men jag gillar ju att fotografera och just nu är det där jag vill förkovra mig. Ja, jag ska sluta tjata om objektivet jag vill ha och se till att köpa det istället.

Just nu är vårat fokus på soffan som vi köpt och leveransen av den. Vi har sett lite rörelse i loggen och hoppas på leverans nästa vecka. H är på ingång och han har önskat sig en bäddsoffa så vi har ju köpt en som inte anlänt ännu. Tror vår beställning hamnat mellan stolarna för nu när JR ringde så började det hända saker. Håller tummarna.

Nu väntar vi även på en annan dag. Jaha, där försökte jag vara rolig också. Men det är ju påsk.

2 svar på ”Påskdagen 2022

  1. Underbart med fågelkvitter och vackert väder.
    Då blir ni förhoppningsvis med bäddsoffa snart!

Lämna ett svar