Dagen då vi för tre år sedan fick nycklarna

Annonser

Vårat nya liv började efter att vi skrivit under alla papper hos notarien och fått nycklarna i våra händer.

Ja såhär såg vår trädgård ut för tre år sedan då vi gick in genom den rostiga grinden. Då hade vi ännu inte upptäckt att det bodde råttor innanför stängslet till vänster. Det tog ett litet tag men så hade vi skrämt bort dem. Kommer ihåg den morgon då jag gjorde min yoga och en råtta nästan var på väg in mot mig då jag hade fönstret öppet. Usch, ingen trevlig upplevelse. Men efter den upplevelsen lyckades vi få bort dem och nu har vi inte ens mössen kvar i garaget,

Idag ser det annorlunda ut och i mitt tycke bra mycket trevligare. Vi har haft en väldigt varm dag med +39 men våra portabla ac:n klarar att hålla ner värmen inomhus och där har hundarna tillbringat mesta tiden av dagen. Vi har tillbringat vår dag i poolen. Ja, det var varmt idag men i morgon blir det svalare. Två dagar klarar man i ett nafs och sedan blir det normal sommar.

Vår uppfart idag. Ja, kanske lite ogräs men vi har väntat med trädgårdsarbetet tills denna canicule är över. Så till veckan kan vi göra lite mer. Jag ska till exempel köra en maskin med tvätt. Vi kan ha dörren öppen för hundarna och de kan gå ut när de vill. Som jag sade till en läsare av min blogg så håller inte kallekulan på mer än drygt två dagar. Jag är ingen meterolog men jag har ofta rätt. Vi kan nog vänta oss lite värmeåskväder efter detta och det är rätt vanligt.

Det som är roligt är att vi ännu en gång fått bevis på att våra portabla ac:n klarar riktig värme. Vi sover som gudar på nätterna och Kuma mår så bra på sin säng. Han sover som en stock där. I vårat gamla hus hade han en egen biabädd och det är kanske den han tycker att han fått tillbaka.

Idag var det ovanligt varmt i vår pool +34,5 vilket är rekord. Hoppas det blir lite svalare i morgon. JR ska nämligen göra en del inköp. Men han tar Mackan så det går nog bra.

Det är helg och då tar vi det ännu lugnare.