Varmt men skönt idag

Annonser

Vi möttes inte av en het värme idag utan av vanlig värme. Riktigt skönt och behagligt tyckte både vi och hundarna. Man kunde riktigt se hur de log när vi gick ut i morse. En ljuvlig smekande vind har hjälpt till att torka de kläder jag tvättade och hängde på tvättlinan.

Men innan frukost körde JR iväg och storhandlade. En del till kommande trädäck och mer gräsmatta framför fönstren vid rosenbuskarna. Jag har längtat efter att få täcka de fula plattorna där och slippa klippa ogräset. Sopar hellre.

Jag har vipplat efter att vi tog ett skönt bad i poolen. Fast så svalkande var det inte då det var +34 i vattnet. Nätterna är ju tropiska nu så det svalnar inte i poolen sedan vi hade två dagar med hög värme. Men det är ändå skönt att guppa omkring och jag har simmat mina metrar. JR har fått börja smörja in sig med skyddskräm i ansiktet för det svider annars, jag är ju mer försiktig så jag klarar mig. Men måste ha solglasögon då det svider i ögonen annars.

Lördag och då vill vi göra det lite festligt. Ölen med namnet är betydligt bättre än pandemin. Någon tequila drack vi inte för det hade nog blivit lite väl starkt. Solen gör ju sitt den också. Jag var på Ibiza när det var extremhetta och en kille fick delirium av all alkohol han drack. Så något jag lärt mig genom åren av resande är att sol och massor av alkohol går inte ihop. Men något läskande kan inte skada om man dricker med måtta.

Turbo var så nöjd med vädret att hon stannade ute när vi gick in. Hon har sovit ute på trädäcket när vi ätit vår middag och när vi nattat trädgården och poolen. Kuma kom också ut och var så glad att det endast var +28 vid nio på kvällen. Behagliga temperaturer måste jag tillstå.

Vi har badat två gånger idag och då guppar vi runt rätt länge. Men nu är det så härligt att sitta på trädäcket under parasollet efteråt. Härligt att det gick över så snabbt som det ofta gör här. Men det kommer väl en dust till under juli misstänker jag. Men den dagen är inte här ännu. Livet är så underbart och som JR sade idag så kändes det som att vi har semester. Vilket ju är sant resten av livet ska vara en semester.