Livet är en semester sade: JR

Nu när temperaturen är på normal nivå har vi njutit av dagarna och kvällarna till fullo. Två dagars hetta är ju ingenting mot vad andra fått uppleva. Vi har inte sett brandfly över vårat område och jag misstänker att de har agerat längre åt väst i Frankrike. Men vi har inte startat något större projekt och det känns rätt skönt. Vila och njuta har varit våra ledord. Idag blåste det en del och sydliga vindar gjorde att det var helt underbart.

Turbo vaktar oss när vi badar i poolen. Nåde den som kommer nära vår grind då. Hon har full koll på läget.

Det blir en skön skugga på framsidan när kvällen närmar sig. JR gick bort med ena tunnan då det är tömning i morgon. Idag fick jag hjärtat i halsgropen då min baddräkt var försvunnen då vi tänkte ta vårat andra dopp för dagen. Jag hade hängt den i staget för parasollet och det blåste ju lite idag. Den var borta!!! JR tittade i poolen för tidigare hade hans badbyxor hamnat i poolen. Jag rusade runt i trädgården och ut på gatan. Fick JR att ta fram stegen för att titta in i grannens trädgård. Gud förbjude att den hamnat där. Jag hörde JR:s röst då jag rundade hörnet till vår gata och kom till grinden. Han hade hittat den på botten av poolen. Va!! Hans badbyxor flöt och min baddräkt sjönk. Vet inte vad jag ska tänka om det?

Så då kunde hundarna få sin middag och det var faktiskt inte så hemskt att ta på sig den våta baddräkten. Den var ju lite ljummen och jag skulle ju ner i vattnet som hade +35 vid sista doppet. Eller dopp, vi flöt omkring ett bra tag. Ibland var det till och med så att vattnet krusade sig i poolen. Lite mysigt tycker jag.

Idag var det riktigt skönt att sitta i badrocken efter doppen. Nej, jag hänger inte baddräkten på samma ställe då det blåser en vind hur varm den än är. Jag älskar min baddräkt och vill inte bli av med den. Här kom tanken på att köpa en reserv igen, jag som sällan köper kläder. Nu har jag köpt mer än jag gjort på flera år, undantaget underkläder då. Vi rensade ut ordentligt när vi flyttade och jag lovar att vi kunnat rensa lite mer, men det kommer med tiden. Flera av jackorna jag tog med har jag inte använt på tre år. Så det blir nog en översyn vad det lider. Jag har ett par splitter nya handskar som jag inte använt heller. Det blir aldrig så kallt här.

Det är ju alltid lite småpyssel innan vi drar oss in för kvällen. Idag vattnade vi inte, men vi sätter på täcket över poolen och fäller ned parasollet. Sedan blir det ju alltid en tur runt trädgården för att se till att allt är ok.

Det kanske är detta som kallas för hemester? Att sitta och lyssna till cikadorna, ha en varm vind som sveper över dig och ta ett dopp i poolen när andan faller på. Jag kan inte önska mig bättre dagar.

2 svar på ”Livet är en semester sade: JR

Lämna ett svar