Stannade ute idag

När termometern håller sig runt +30 är det riktigt skönt att vara ute så efter sedvanlig frukost, bäddning av sängen och JR som tog teslan för en del inköp, öppnade vi dörren ut. Klart hundarna fick en morgonsväng det första vi gjorde. Lino slängde sig ut i trädgården av glädje och så gjordes toaletterna. Livet är ju bara så roligt nu. Sakta men säkert har vi fått till lite rutiner i Lino:s liv.

Efter en stunds vila är det dags att springa till baksidan och se vad som händer där. JR gick dit och rev upp ogräs. Det regnade natten som var och ogäset frodas så bra, men det gäller att dra upp det innan det blir soliga dagar igen för då får man slita. Turbo hinner inte med vår snabbfotade kille och nu är det hon som hamnar på efterkälken. Gissa om hon är trött ikväll. Lino är trött men som alla småbarn kämpar han sig vaken in i det sista.

Jag chansade och tvättade lakanen som sedan fick hänga ute. Inte direkt sol men lite vind och så hoppas man att de ska torka innan kvällen. Jag drog en vinstlott där och nu har jag lagt alla lakan i linneskåpet. Ska vänta med att tvätta kläder till slutet av veckan då det verkar vara större chans för sol. En dag till med tratten sedan åker den av. Lino fick sina sista tabletter i dag. Ska bli roligt att fota honom som han är. Vi tror att han har gått upp ett halv till ett kilo i vikt för revbenen syns inte lika skarpt.

Inte endast ogräs som växer nu utan det blommar lite här och där. Men nu är det även tid att börja klippa lite buskar och jag tänker starta med rosbuskarna framför fönstret på framsidan. Gjorde ju det förra året och de har blivit så täta och fina. Sedan är det busken vid tvättlinorna som ska klippas ner ordentligt. Visserligen gjorde jag det i våras också men sablar vad den växer. Men det är bra sysselsättning som gör att vi är ute hela dagarna. JR klippte faktiskt gräset på framsidan igår och redan börjar det bli grönare. Vi har ju en grön gräsmatta utom på sommaren då vi inte vattnar den.

Jag vet inte om alla mina rosor klarat sig men denna har verkligen gjort det. Här ska det verkligen blomma om någon dag. Jag kallar den Kumas ros för den blommade även då han passerade regnbågsbron. Det är till minne av honom.

Tiden går och såret blir ett ärr i hjärtat och nu har det blivit några stycken. Men fler ska det bli då vi aldrig kommer att leva utan hundar. Ja, läs plural för minst två ska vi ha.

Ska visst regna inatt igen så vi hoppas bara slippa åska eftersom våra hundar inte tycker om det. Sedan blir det en ny tisdag och vi får väl se vad vi tar oss för då.

1 svar på ”Stannade ute idag

Lämna ett svar