Man gör så gott man kan

Annonser

Så skönt att det inte har regnat i natt utan det slutade sent igår natt. Därför fick hundarna vara ute redan från tidig morgon. Vi hade inte så mycket på agendan att göra så det blev lite dittan och dattan. Turbo fäller och det var JR:s tur att borsta henne. Efteråt gäller det att plocka all päls för Lino vill gärna äta upp det. Ni kan ju tänka er hur det skulle se ut i hans mage med massor av päls. Absolut inte bra. Så efter det är man rätt trött.

Vi bestämde oss för att duscha idag och jag ville tvätta håret, så JR fyllde vatten i Mackan. Sedan värmde vi vattnet med gas och det går rätt snabbt. Alltså har vi tillgång till varmt vatten att tvätta oss i så vi lider inte alls. Gissa om det var skönt. Kändes lite som att vinterbada då jag hade på mig badrocken när jag gick till husbilen. Men både luften och vattnet är ju varmare än det de som badar på vintern får utstå.

Ett mellanmål sitter alltid bra tycker hundarna och som synes tycker de om att ligga på de gröna gräsmattorna. På eftermiddagen hade vi nästan sol och det var absolut inte obehagligt. Tror vi haft ca +18 under dagen och det är inte speciellt kallt. Just nu har vi inga större projekt på gång varken i trädgården eller inomhus. Ibland måste man ta en paus. Det jag har hängande över mig är att plantera fler tulpanlökar som jag köpte tidigare. Men det är ingen brådska än så länge.

Hundarna var väldigt nyfikna och säkert oroliga för att JR skulle köra iväg utan dem. Så när han fyllde på vatten var de nästan klistrade vid grinden. Det var ju skönt för mig för jag visste exakt var de höll hus.

Men strax efter att JR duschat kände jag att det var dags att dra sig inomhus. Klockan var då 16.30 och nära hundarnas middagstid som är vid fem. Vi åt en smörgås med skinka,sallad,tomat,gurka,camenbert och chili. Sitter bra såhär på sena eftermiddagen eller förkvällen om så vill. Tittade en stund på Netfilx Tiny house som är en trevlig serie.

I morgon har jag ett besök hos vår läkare på agendan och vi var så glada att JR hade tabletter för en månad till då vi ändå behöver dela upp oss. Att lämna Lino är inte på agendan på ett bra tag då han har stora problem om vi lämnar honom. Han har separationsångest Grand Lux så det tänker vi inte utsätta honom för. Nu har han vant sig vid att någon av oss lämnar huset eller husbilen utan att gråta högt. Så där stannar vi ett tag tills han blivit äldre och tryggare. Det kommer men man måste vara väldigt varsam känner jag för han är superkänslig. Vi vet ju inte riktigt vad han varit med om mer äm att sista ägaren bundit honom vid ett element. Troligtvis för att han levt rövare och bitit sönder en del saker. Arbetar man sedan och måste lämna hunden ensam hemma så fungerar inte det så bra. Vi vet.

Unkas bet sönder Ronjas biabädd och en resårmadrass. Men sedan var det lugnt. Han var tio månader då. Nellie tuggade sönder ett läderskrin, ja locket gick åt. Sedan hade hon tidningsmassaker och var lunch jag kom hem och även efter jobbet fick jag plocka papper i hela huset. Ja så var det vår gamla barstol som Unkas tuggade sönder en tvärslå på.

Nåväl jag köpte en ny biabädd till Ronja, en ny madrass köpte vi, tvärslån till stolen gjorde JR en ny och tidningsstället ställde vi i dressingroom och hade den dörren stängd. Så allt ordnar sig ju och hundarna blev äldre och sedan var det aldrig något som hände med våra saker. Men tar man en valp så gäller det att vara lite på tå. Lino har lyckats tugga sönder våra kuddar som vi har på sängen men jag är sykunnig och nya kuddar köper vi när ha blivit större. Vi var lite ouppmärksamma vid ett par tillfällen när han krävde uppmärksamhet för det är då han gör så.

Det är aldrig tråkigt när man har hundar. Tack gode gud för det.

Ha en fin onsdag för det är vad det är i morgon.