Marknad på torget idag

Julmarknaderna avlöser varandra och jag tror att varenda by här nere har sin egen. Vi valde att stanna hemma i år då vi var och tittade på den förra året. Istället fick Turbo och Lino köra sitt busrace på morgonen och så började dagen. Vi stannade ute en stund innan det var dags för frukost. Solen började värma så skönt och vi satt i stolarna och sade hej till söndagen.

När så alla hundar gjort sina toaletter gick vi inomhus. Jag bytte lakan i sängen och alla kläder jag tvättade igår var torra så nu är de i skåpen igen. JR eldade i spisen igår kväll så då torkar allt fort. När jag gör bäddningen är JR ute och plockar bajjor. Lino bajjade tre gånger på förmiddagen så det blir en del plockning. Eftersom JR har sämre luktsinne än mitt så jag är helt befriad från denna syssla. Åtminstone hemma. När vi är ute och går plockar jag naturligtvis det min hund lämnar efter sig.

Idag vipplade jag efter att JR gått runt med duster och sedan tog vi ledigt för idag. Idag har det promenerats förbi på gatan mot baksidan vilket Lino blivit helt toss på ibland. Men det är lätt att få tyst på honom och vi hoppas att det ska ge sig när han blir lite äldre. Vår Unkas var likadan som ung men det brukar bli lugnare med tiden. När sedan sommaren kommer så orkar inte hundarna löpa runt och titta på om det händer något när de hör andra hundar skälla. Turbo reagerar knappt längre när hundarna i bombhuset skäller. Men de skäller på allt och alla.

Lite mellanmål smakar ju alltid gott och det kan intas liggande för sedan är det bara att somna när man är trött.

Jag har ju tänkt titta till mitt popcorngräs och idag gjorde Turbo och jag det. Nog blev jag lite glad över att se hur fint det tagit sig.

Se bara hur fint det frodas. Vi får se hur det klarar vintern men annars är det bara att plantera nytt till våren. Popcorn har jag massor av. Vi hade inget regn natten som var men det är ändå lite daggvått på morgonen. Lagom för våra växter, men en del måste jag byta ut till våren vilket är rätt vanligt säger John Taylor från Trädgårdstider. Så var det tulpanlökarna som jag måste få i jorden nu. Denna vecka passar nog bra.

Vi värmer oss med en brasa ikväll och det enda vi saknar är varmvatten. Men i morgon kommer en tekniker till oss väldigt tidigt och nu hoppas vi att han får igång pannan.

2 svar på ”Marknad på torget idag

  1. Finns alltid något som behöver tvättas.
    Vad det är tacksamt att odla popcorngräs. Så grönt och fint.
    Vilken härlig brasa. Inte bara värmande utan också underbar att titta och lyssna på.

Lämna ett svar