Uppehåll och en dag utomhus

Så skönt att vi endast blev väckta av Lino i morse, men han var lite tidigare än vanligt. Efter att JR varit ute med den nödiga vovven så blev det ändå lite kel i sängen tills Turbo av de båda ville leka. Hon har blivit som ung på nytt och när hon triggar Lino så nappar han ju direkt. Bara för oss att stiga upp och släppa ut hundarna. Jag klädde mig och tryckte upp jalusierna. En stund ute och sedan var hundarna mogna för lite frukost.

Idag behövde vi göra en del matinköp, så JR tog på sig det jobbet. Jag stannade hemma med hundarna. Efter att jag sopat de gröna gräsmattorna satte jag en kudde på stolen och var ute medan vi väntade på att JR skulle komma hem. Eftersom det var tre olika affärer han skulle till så dröjde det några timmar. Solen värmde skönt idag och jag växlade mellan sol och skugga.

Så det blev mest ett väntande för hundarna då de inte tycker om när både Mackan och JR är borta. Så där satt jag och väntade jag också. Jag kan berätta att hundarna lyckades skräpa ner innan dagen var till ända så sopandet är en never ending story.

Sent på eftermiddagen började det att blåsa och då fann vi för gott att gå inomhus så våra förkylningar inte blir värre. Lino hade inte sovit på hela dagen och det var hög tid för hundarnas middag. Efter ett par timmars sömn ville Lino inte sova mer och då plockar jag fram kohornen som han gillar att gnaga på.

Igår var det folk ute på vinfältet som klippte grenar och det gör de var höst. Lino stod och spanade efter dem men de var nog klara långt innan vi gick ut denna morgon. Nästan alla blad har fallit från buskarna så snart är de kala. Vintern närmar sig och idag kunde jag se att det snöar i Pyrenéerna. Så vill man ha snö är det inte alls långt dit. Snökedjor krävs annars blir det böter. Men vi har sett nog med snö i våra liv. Eftersom jag bott i Luleå har jag upplevt allt från att skotta fram bilen under flera meter snö och -32 grader. Så det är jag mer än nöjd med att slippa nu på äldre dar.

Skåne på vintern har inte heller varit speciellt milt. Så nu när jag lyssnar på H som ju kör ute på vägarna varje dag är jag glad för det väder vi har här. Inte för att regn är så roligt men handskar eller mössa har jag inte använt på de tre och ett halvt år vi bott här. Jag har ett par oanvända skinnhandskar i garderoben och de är ett fint minne som gärna får ligga kvar där. Men fleeströjan har jag börjat använda då vindarna är lite kyliga.

Med JR:s inköp idag har vi välfyllda skåp och massor med ved, så ikväll blev det en värmande brasa. Han fick tag i ved som luktar så gott och vi har ju ett fläktsystem som sprider ut värmen från spisen i hela huset. Genialiskt, allrahelst nu när gaspannan inte är igång. Så därför var vi ute i Mackan för en dusch ikväll. Skönt.

Onsdag i morgon och vi har inga bestämda planer alls, vilket är skönt. Vi väntar på torsdag som ni förstår. Ska bli underbart med varmt vatten igen. Tänk, så bortskämd man är med det. Jo, en sak jag tänker göra är att fylla i viktiga saker på den väggalmanacka JR köpte till köksväggen idag.

Men dags för att knyta ihop denna dag och lägga kroppen till ro för natten.

4 svar på ”Uppehåll och en dag utomhus

  1. Väldigt roligt att Turbo har börjat vilja leka och busa nu.
    Sitta i solen och vänta på leverans tillsammans med hundarna låter som en perfekt sysselsättning.
    Välfyllda skåp och massor med ved är ju bra hur bra som helst bara fungerande gasol som fattas. Men det har ni nog snart.

Lämna ett svar