Varit ute och gjort vägarna osäkra idag

Det har regnat inatt och vi kände att nu måste vi ut och lufta på oss en del. Sedan har vi pratat om att köpa nya mattor till husbilen. Eftersom vi köpte husbilen i Sverige tänkte vi på att det kan bli kallt för hundarna att ligga på golvet, så JR lade in en tjock heltäckande matta. Det var 11 år sedan och nu har den fått genomlida diverse spill, kräk och annat som gör att den nog inte är särskilt fräsch. Med andra ord har den gjort sitt. Så vi tänkte köra till Gifi i Serignan som ligger lite söder om Beziers. Nu behöver Mackan få lite kilometer så databoxen inte börjar hacka. Därför tänkte vi att det borde gå att köra till Gifi från ett annat håll än vi brukar.

Ut mot ringleden bar det och inte mycket trafik såhär mitt på dagen. Vi hade ingen brådska utan kom väl iväg först vid ett.

För att åter prata om Mackan så behöver han piffas upp då vi varit lite väl slapphänta sedan förra årets tur upp till Sverige. Kuma mådde inte bra vid ett par tillfällen och mattan fick sig en hel del saker på sig. Både Kuma och Turbo fällde en hel del så den bruna mattan har ett lätt lager av päls över sig. Nu ska den bort helt och hållet. Jag tänker även sy nya gardiner till husbilen. Nytt år och det blir mitt projekt.

Glada i hågen körde vi mot Narbonne och den glädjen varade inte så länge. Detta är Frankrike och att ta sig fram med en över åtta meters husbil är inte möjligt överallt. Den väger ju över 3,6 ton och vi kunde inte köra in i vår tilltänkta by från andra hållet. Kunde man köra runt? Nehej då, vi hamnade i en annan by och efter några svängar och knixande kom vi ut på leden och fick helt sonika köra tillbaka upp på leden och den väg vi brukar ta till Gifi. Men nu hade vi kört de kilometer som behövdes, med råge. Lino hann med att spy ned mattan också och måtte vi hitta nya mattor.

Jodå, det gjorde vi och nu ska det projektet starta. Nya lösa mattor som går att spola av och skaka bort all sand/grus. Inte några heltäckningsmattor mer. Först tänkte jag mig trasmattor men det är väldigt opraktiskt med hundar och så tunga att hålla på med. Nu blev det hallmattor med en undersida som gör att de är på plats trots hundar. De är inte bruna heller vilket känns bra. Tvåfärgade vilket är bra för då syns inte smutsen lika bra.

Nog pratat om mattor nu tycker jag. Jag hittade lite annat smått som fick följa med hem och som inte är så intressant. Men praktiska saker som kostade väldigt lite på Gifi. Jag ska väl berätta att man kan säga att det är som Rusta i Sverige. Allt möjligt och omöjligt finns där till ett billigt pris. Idag var det lite väl tomt och det beror säkert på att det varit julhelg och nyår. Vi kommer tillbaka någon annan vecka.

Vädret lättade upp ordentligt och det bådar gott inför morgondagen. Nu väntar vi leveranser de följande tre dagarna för JR har beställt och jag har också gjort det.

Hm vi var lite sena hem då solen började dala. Den går ned vid 18-tiden och nu var det väl en och en halvtimme av dagsljus kvar och vi var på hemväg. Ett stopp på en restaurang gjorde att vi var lite sena, men bättre att stanna upp och se till att stilla hungern. Det var en okänd restaurang men så gott det var. Lite kött och grönsaker med bröd till det. Inget vin då vi var ute på vägarna så mineralvatten fick det bli. Men gott var det och nu ville vi hem så hundarna också skulle få sin middag.

Plötsligt dök det upp en vacker regnbåge. Men hade det regnat eller inte? Vet ej för där vi kört eller stannat hade det inte gjort det.

Med denna bild över Cornelihan som är den första by man ser när man kör ned till vinfälten, säger jag godkväll.

4 svar på ”Varit ute och gjort vägarna osäkra idag

  1. Härligt med nya mattor i husbilen. Lite annat piff blir ju också trevligt.
    Finns väl bara god mat på restaurangerna i Frankrike har jag fått för mig!

Lämna ett svar