Utomhus hela dagen

Annonser

Molnen skymde solen på eftermiddagen men på förmiddagen hade vi sol. Men lite moln hindrar inte oss från att vara ute. JR tog teslan till pharmacie för att hämta påsen till urinprovet som han ska ha med sig vid provtagningen på tisdag. Det är hans tur nu. Jag tog mina prover före julhelgen som min läkare sagt åt mig. Eftersom hon inte hörde av sig efteråt kan jag utgå från att allt var bra.

Jag har fått alla överkast som jag beställt och ett av dem ska jag klippa itu !!!??? Jodå det ska jag för nu är sytanten igång. Allt brunt ska bort ur Mackan och nu blir det blått. Det enda jag har huvudbry över är hur jag ska kunna klä om soffan vid matbordet. Inte det lättaste men på något sätt ska det gå och kanske kan jag leja ut det.

Blåser det så är det oftast på baksidan av huset som vetter mot bergen där moln och oväder ofta kommer ifrån och så denna öppning som vetter mot Pyrenéerna längst bort. Idag var det en svag vind och då den är lite väl kall håller vi oss på framsidan av huset. Där blåser det sällan och eftersom vi har sol där hela dagarna när solen är framme är det vår oas.

Eftersom de nya överkasten är för tjocka att sy i min fina symaskin så får jag sy för hand. Nämnde jag att överkasten jag köpte är quiltade? Då förstår ni vad jag menar med att de inte går att fålla med symaskinen. Jag vill gärna ha quiltade överkast så de ligger bra även om hundarna hoppar upp på sängarna. De skyddar även om tassarna är lite våta. Just nu har vi lite morgondagg och även om man torkar tassar så kan benen var våta.

Vi planerar att köra först korta turer på ett eller två dygn och när sedan Lino är riktigt inkörd om man så säger, ska vi vara ute någon vecka i taget och det blir antingen på våren eller hösten då det inte är alltför varmt. Så i höst blir det säkert ett par turer. Vi har ett väldigt fint ställe som vi varit på tidigare vid en insjö och dit vill vi gärna åka till igen. Men vi får se vad det blir. Inget är hugget i sten, men det blir roligare med en uppiffad Mackan. Jaja bilder kommer sedan och kanske en film.

Jag tvättade min badrock idag tillsammans med badlakan och handdukar. Så nu är jag väl förberedd inför badsäsongen. Skämt åsido den behövde tvättas och eftersom den hänger i badrummet blir det så god lukt där nu.

Tror vi får en dag ute i trädgården i morgon med. Livet är bra och lugnt nu.