Ny månad och april är här

Jag måste rätta mig själv. Det kommer faktiskt upp gula tulpaner nu. De är bara lite sena och nu har de plötsligt börjat titta fram. Jag blev ju så glad när jag så detta i morse,

De gula tulpanerna är så höga och vackra. Det börjar ju onekligen bra med denna syn från köksfönstret.

Jag smög ju runt huset och fotade den som just slagit ut. Kan avslöja att jag just nu går en digital kurs där jag lär mig teckna och igår var det en tulpan som var på agendan. Nu får jag nöta på den ett tag för nöjd är jag inte. Håller även på med en ros som inte riktigt slagit ut. Allt gör jag med blyerts för att få in känslan. Förlagan har jag på datan och sedan tackanr jag i mitt block. En meditativ känsla brukar infinna sig när jag blundar och försöker se blomman framför mig innan jag sätter ned pennan på pappret. Jag gör detta bara för att det är roligt och att jag ska komma igång med mitt måleri igen. Har inte målat på flera år så man blir lite ringrostig.

När jag gick runt till baksidan såg jag att mina begogna har börjat vakna upp. Förra året blev det endast några få blommor men massor av blad. I år hoppas jag på fler blommor för de är så vackra. Det vaknar upp överallt nu. JR har varit väldigt aktiv idag och plockat ogräs från uppfarten, sedan gjorde han rent våra rutor på Mackan och slutligen dammsög han inne i bilen. Smakade bra med en varm smörgås efteråt. Jag hade precis hängt upp lakanen som var färdigtvättade. De torkade på bra ute idag.

Ja ni har nog funderat ut att vi tänker oss en tur i morgon. Lino lyckades nämligen putta ner JR:s sänglampa och tyvärr gick den sönder vid lamphållaren. Så vi tänker köra och köpa nya sänglampor. Nu var det ju de lampor vi köpte för fyra år sedan när vi flyttade in i huset. De var inte direkt sådana vi ville ha men de fick duga tyckte vi. Så nu kan vi köpa sådana som vi hellre vill ha. Hoppas vi hittar lamporna i morgon.

Riktig dramatisk solnedgång ikväll. Så vacker att jag absolut måste fota den. Vi hade redan gått inomhus men jag öppnade fönstret i rummet och fotade. Något fint att avsluta dagen med tyckte jag.

2 svar på ”Ny månad och april är här

  1. Så trevligt att dom gula nu också hittar upp.
    Roligt att ta upp en tidigare hobby.
    Blev det nya lampor i dag?

Lämna ett svar