Generalstrejk i Frankrike

Sista dagen de strejkar för i morgon kommer lagen genomföras för de nya pensionsåldrarna. Fast jag ska inte ropa hej för det kan bli fler strejker efteråt. I Frankrike kan allt hända så vi håller tummarna att H ska kunna komma ner hit utan mankemang när det är dags för hans första årsbesök.

Det var en del liv och rörelse på vinfältet i dag. De har börjat gräva den nya grunden till huset nu. Två äldre herrar en ålderstigen grävmaskin och en likaledes traktor med släp var hela arbetsstyrkan. JR fick rätt i att de inte skulle vara klara idag med den takt de arbetade i. Så vi får nöjet att leva med oväsendet i morgon också.

Jag satt och sydde ute trots att det inte var samma värme som igår. För att få lite underhållning lyssnade jag på en podd. Det gick inte att föra någon konversation så fort JR var en bit ifrån vilket han var då han kollade en del i poolen. Vi vill ju inte få grönt vatten utan föredrar den fina blå som vi har nu. Viktigt att ha ph-värdet rätt och så kör han reningspumpen en stund varje dag. Men jag hörde knappt vad de sade i podden för grävmaskinen var så högljudd.

Hundarna verkade inte speciellt brydda över oljudet vilket kändes lugnande. Sydfranskan kom förbi med den dagliga kakan vilket hundarna glatt tog emot. Där ser ni var plankorna som vi köpte hamnade. Vi hade en bräda där tidigare som vi fick vicka på var gång vi skulle gå ut och in. Dessa sitter fast och kanske kommer vi att måla dem vita så småningom. Men de fungerar bra. Vi har nämligen haft en och annan småhund som försökt komma under grinden och det kunde bli riktigt hemskt om de hade lyckats. Så nu har JR förebyggt att det ska hända igen. Det händer av och till att någon dam för det är oftast de som kommer gåendes med sin lilla puttan och som är tvärilsk mot våra hundar. Damen ifråga har vid tillfället haft näsan i en mobil och gått väldigt tätt förbi grinden.

Hela dagen till förkvällen har vi haft en del sol men sedan började det att blåsa och då blev det inte lika trevligt att sitta ute. Men trots oljudet från vinfältet hade vi en fin dag.

Jag har väl skrivit om att jag har börjat teckna för att få igång känslan för målningen igen. Det jag mest inriktar mig på är att teckna av hundarna. Tycker inte att jag är riktigt där ännu då de inte liknar så mycket. Men det kommer för ibland känner jag att jag fångat känslan och vilken glädje det är då. Precis som när jag skriver en mening i skrivandet som beskriver precis det jag vill få fram. Underbart att vara kreativ.

Tydligen ska vi få ett par lite kyligare dagar nu vilket betyder ca+20 och blåst, men sedan återvänder den riktiga värmen igen. Det är ju april så vad kan man vänta sig.

Fredag i morgon och ännu en vecka är till ända och snart har halva månaden förflutit. Plötsligt måste vi ta fram vipplarna och så acdc för att få behaglig temperatur inomhus. Det går fort nu.

4 svar på ”Generalstrejk i Frankrike

  1. Blev bra med plankorna.
    Då blir det underhållning ett tag framåt.
    Läste att det skulle blåsa mycket i norra Spanien och södra Frankrike men det skulle gå fort över.

Lämna ett svar