Premiärdopp idag

Så skönt att sova ut idag och när vi vaknade bjöd jag på en frukost ute. Det var uppskattat och sedan var vi redo att möta dagen igen. Det blev en hel del gjort igår så idag var det en tur till återvinningen som skulle göras. JR och H tog nämligen itu med att klippa vårat mangoliaträd. Det har blivit så vildvuxet och stort att det verkligen var dags att göra det. Vår rara sydfranska kom och gav hundarna kex. Sedan följde hon intresserat klippningen och kom med synpunkter på vilka grenar som borde bort. Jag fick tillfälle att träna min franska och det var roligt. Märker att mitt ordförråd är större nu och med lite mer träning ska jag nog kunna föra en hyfsad diskussion. Bara att öva och inte vara rädd att prata.

Tolv säckar hade de att köra iväg och det var väldigt skönt att bli av med dem. En hel skottkärra med ved till spisen fick vi också. Visserligen inte stora stockar men det blir säker två eldningskvällar. Efter det körde de till Super-U för matinköp och jag tror JR var glad att få lite hjälp där. Jag bäddade sängen och hängde upp lakan som var klara i tvättmaskinen. Nu skulle de få torka i solen. Efteråt sopade jag gröna mattan som var rätt skräpig efter gårdagens blåst. Det hade kommit en del reklam och en katalog så jag fördjupade mig i dem tills herrarna kom hem.

Nu var poolen varm +25 i vattnet och de var varma och svettiga så ett dopp var nödvändigt. Så årets premiärdopp har de gjort, men jag badkrukan avstod. Men de var väldigt nöjda och det verkar som de fick blodad tand för det kan nog tänkas bli ett dopp i morgon också.

Jag höll mig i skuggan och njöt av den ljumma vinden som kom svepande då och då. Vi åt en som vi kallar Dagobertmacka och ni som vet vem han var förstår vad jag menar. En smörgås med mycket gott på. Men lika stora som Dagobert gjorde brukar inte vi göra. Ni som inte vet vem denna seriefigur är kan väl googla så får ni veta. Kort kan jag säga att han är gift med Blondie och är en seriefigur som både jag och JR tyckte om att läsa när vi var yngre. Vet inte om den serietidningen finns längre eller om ens serietidningar existerar. Ungar idag vet inte vad de går miste om.

Som den nästan nittiotalare H är så gick han in och tittade på en film på netflix, medan vi femtiotalare satt ute en bra stund till. När vädret nu blivit så härligt är det svårt att gå inomhus. Tv:n kan vänta till regniga och molniga kvällar.

I morgon har vi andra projekt att ta itu med och vädret ser ut att hålla i sig så det blir säkert en fin dag.

5 svar på ”Premiärdopp idag

  1. Så bra att få hjälp med de tunga jobben.
    Härligt det ser ut i poolen för killarna.

Lämna ett svar