Varmt, molnigt och hög luftfuktighet

Det kändes direkt vi öppnade dörren ut till trädgården att luften dallrade av fukt. Men det känner vi inte då vi sover med ac och som vi sover. Jag vaknade med Lino sovande på mitt huvud. Turbo låg nere vid benen där det är svalare. En stunds kelande och JR vaknade med två baktassar i ansiktet. Det är för härligt med hundar. Eller hur ni som har det? Man har alltid anledning att skratta och le om dagarna för alla tokigheter de gör.

JR tyckte att vädret medgav till att tvätta Mackan så han körde bort till biltvätten. Jag körde lite B&D i rabatten på framsidan där det vuxit upp en del grästufsar som Lino gärna äter av på morgonen och så spyr han upp det. Finns inget gräs så låter han det vara. Så jag försöker hålla det väldigt kort. Sedan var det dags att ge lite omvårdnad till rosorna. De fick vatten igår så det var endast lite blad som skulle bort och några vissnade blomknoppar. Till min glädje kommer det fler blommor och ingen äcklig ohyra kröp på dem. Ingen har dött än så länge och det känns så bra.

Ett glas cider smakade gott och JR tog en liten öl. Läskande när det är varmt och man har jobbat lite. Fick ha en servett och torka foten på glaset för som ni ser så är det så fuktigt i luften att glasen immar. Jag tog idag en lättcider som har 2% alkohol och den är väl okej men föredrar den med 4% som har mer smak. En sandwich med tomat,gurka,lök och ost till var inte helt fel. Efter det var det dags för hundarna att få sin middag och sedan satt vi ute och bara njöt av kvällen. Hundarna var nöjda och trötta så efter en stund beslöt vi oss för att avsluta kvällen och dra oss inomhus. Tre minuter efter så sov bägge hundarna. Vi åt resten av gårdagens skinkpaj och tittade på våra youtubers som seglar jorden runt i sina båtar av olika slag.

Det var ju ett tag sedan jag bjöd på en ros så varsågod.

7 svar på ”Varmt, molnigt och hög luftfuktighet

 1. Jag har tyvärr ingen hund längre men levt med dem i många år och jag saknar verkligen deras doftande tassar i mitt ansikte och deras ludna, varma kropp på huvudet😍 Obekvämt, nej😀
  Vad vackert i er trädgård med blommande växter ! Och rosen helt underbar.
  Ha det gott !☀️☀️🦮

 2. Saknar min lilla hund väldigt mycket.
  Skönt att slippa ohyran på växterna.
  Rosen är bedårande.

  • Visst är den fin. Det är ju så hög luftfuktighet nu så man får hålla koll på ohyran. Förstår att du saknar din fina hund. Det går inte en dag utan att jag tänker på våra änglahundar. De poppar upp då och då.

Lämna ett svar