Varmare än varmt

Annonser

Det var +36 redan vid tio när vi öppnade dörren ut och jag behöver väl inte säga att vi upplevde det som varmt. Fort upp med parasollet och kylmadrasserna till hundarna. Vi blev inte ute så länge utan gick in i vårat svala hus. Efter en god frukost var vi redo för att inta trädgården. JR tog sedan ett dopp då han kände sig kokande. Hundarna har varit inne i länga stunder och sedan tittat ut igen. Vet inte hur varmt det var när det var som varmast men jag kan berätta att jag druckit massor av vatten idag.

Vi är verkligen glada att vi har vår pool för den gör att vi klarar varmare än varmast som det är just nu. Men det håller inte i sig så länge har jag sett utan om några dagar är det mer bara varmt,

Väl använda badkläder ligger på tork inför morgondagens dopp. Jag skyndar mig att ta in dem så de inte är kokheta inför doppet.

Lino har snart ätit sin kur med antibiotika och trots värmen orkar ha göra några zoomis runt poolen. Han älskar fotbollen som han punkterat och den får hänga med i svängarna.

Hundarna klarar värmen bra och det känns skönt. Gissa om vi alla är glada att vi har en trädgård och inte behöver köra upp mot bergen för att rasta hundarna. För på asfalten kan de inte gå då den är alltför het.

Vi har därför täckt över våra betongplattor med konstgräs och det gör att hundarna kan gå utan problem trots att det är så varmt vissa dagar om året. Det blir även svalare att ligga på när skuggan kommer till framsidan. Vi har det så fint att vi har skugga här med hjälp av parasollet och solen lyser på poolen. Idag hade vi +33,5 och okej det var inte så svalkande men när man lögat sig en stund som innebär ca 1/2 timme så är man rätt sval ändå. Lite svag vind hade vi idag och det var så skönt.

Många kanske skulle tycka att usch så varmt vill man ju inte ha det. Då säger jag sitt still i skuggan med en bra bok eller podd, tunna kläder och kallt vatten så klarar man allt och kan till och med njuta av tillvaron. Men om man stirrar runt så är det inte behagligt. Så under dessa dagar har vi hemester och tar det mycket lugnt. Önskar alla som har semester en riktigt skön sådan vilket väder ni än har.