Svalare idag, pyttsan inte här i alla fall

Efter en behaglig natt vaknade vi till en fuktig värme. JR är den som brukar gå ut med hundarna första och jag trycker upp jalusierna och förbereder frukosten. Så gjorde vi idag också. Jag höll precis på att fylla hundarnas skål med nytt kallt vatten. Då ser jag hundarna komma i vild galopp förbi köksfönstret med JR efter skrikande. Jösses, amanda. När han kom ifatt dem så tvärvänder de och galopperar åt andra hållet. JR efter och ropar på hjälp. Jag skyndar mig ut och får in Turbo i huset. Pjuhhh…. Det är riktigt höglöp med en pigg unghund som verkligen är pigg på att ha kul. Spelar ingen roll att kottarna saknas för lusten dör aldrig. Så idag har Turbo fått ha koppel på sig för JR är inte pigg på fler träningsrundor i denna värme. Trodde han skulle svimma men som tur var återhämtade han sig.

Nu förstår ni nog att resten av dagen blev vi sittande rätt stilla i långa stunder. Tack gode gud för poolen säger jag bara. Turbo tycker att det är så skönt när vi blöter upp en frottéhandduk och stryker den över henne. Gärna flera gånger så att hon är riktigt genomvåt. Men Lino har inte fattat det ännu och vi tvingar inte honom. Vi vet ju inte vad han har varit med om när det gäller vatten och bad tidigare i livet.

Undrar hur mycket stora kottepalmen kommer att växa i sommar? Vår egen uppdrivna palm som var en liten plutt när vi köpte den på Lidl. Vi hade den i en kruka först men den ville ut i det fria och då började det hända saker. Vi kallar den storkotte och så har vi ju lillkotte som inte vuxit så mycket ännu men är på gång den också. Ja, jag vet jag och mina palmer. Men de är ju så fina.

Så glad att vi fick en uppvuxen trädgård som är så lummig och grön på sommaren. Fin skugga för oss och hundarna. Här kan jag stå nästan hur länge som helst och njuta. Okej, det kan jag inte för min rygg klarar inte det. Mitt vänstra ben är ju kortare än det högra efter min skada så jag belastar ryggen fel. Men en lång stund vill jag gärna stå här och njuta.

Nå hur har våra rosor klarat sig under värmen då? Jodå alla hänger med utom Edith Piaf som verkar misströsta en hel del. Men hon kanske kommer igen senare i höst. Jag ger inte upp hoppet ännu och väntar tålmodigt. Men denna söta ros är stark och ännu en knopp är på väg. Kommer tyvärr inte ihåg namnet på den men den blir ju inte fulare för det. Så fin den är redan nu innan den slagit ut.

2 svar på ”Svalare idag, pyttsan inte här i alla fall

  1. Vilken livlig början på dagen. Gott att ta del lungt sedan.
    Nu har ni verkligen glädje av poolen.
    En ros är alltid en ros även i ett sprucket krus.

Lämna ett svar