Ledig dag

Idag steg värmen och då gör vi inte många knop. Jag körde visserligen en maskin med tvätt men det enda jobbet jag hade var ju att hänga upp allt på tvättlinorna. Nog så svettigt då vi hade +36 i skuggan. Jag var svettig efteråt och vi hade planerat in ett dopp i poolen efteråt som var ljuvligt. Tror vi flöt runt i nästan en timme och sedan var vi både svala och glada.

Vi är så nöjda med att ha ordentligt med skugga i vår trädgård. Nu när solen är så stekande het är det guld att ha detta. Men mitt på dagen är skuggan ändå varm och hundarna ligger gärna inomhus mellan varven. Vi förhåller oss under parasollet och trots det blir vi som pepparkakor under somrarna. Nu efter fyra år är vi lite brunbrända året om.

Med allt det sagt så har vi inte gjort särskilt mycket idag men dagen gick ändå. Vi satt ett tag och lyssnade på vår ljudbok där intrigen tätnar och det börjar bli riktigt spännande. Vi gillar ju inte dessa polisböcker med avdankade eller störda poliser som ska lösa mordgåtor. Utan det är dessa komplicerade thrillers där det händer saker som man aldrig kan förvänta sig. För livet är inte förutsägbart och plötsligt står du öga mot öga med en psykopat.

Det kanske inte syns så bra men vår begona har börjat växa ordentligt och i år tänker jag inte klippa ner den utan nu får den vara åtminstone ett år. Den blommar väldigt fint också och det är fler blommor än förra året så nu har det tagit sig ordentligt.

Vi avslutade en helt härlig dag med att vattna för det får vi göra efter klockan 20.00 varje dag. Sedan lagade JR sin helt underbara kottlettgryta i ugnen och vad mer kan man begöra av en onsdag? Ett glas rött som avslutning kanske och så sover vi gott.

2 svar på ”Ledig dag

  1. Så varmt ni har nu.
    En bra thriller inte fel. I synnerhet när inget är som det verkar vara.
    Kotlettgryta i ugn, så gott det låter.

Lämna ett svar