Ännu en natt med regn

Men under dagen har det seglat grå moln utan något regn i sig. Därför har dörren varit öppen och vi har varit utomhus. Men så var det golven som behövde bli rena. Så det var bara att ta tag i den biten och JR väckte liv i snabeldraken, vilket verkligen var en anledning att dra sig utomhus.

Jag har äntligen klippt av benen på mina gamla snickarbyxor. De var svarta när jag köpte dem, men nu är de mer mörkgrå. Tyget är verkligen tunt och jag har lagat byxorna på två ställen redan. Nu var det ett hål på benet som gjorde att jag valde att klippa denna gång. Nämnas bör är att jag haft dem i tio år och sedan jag bröt benet och fick gå på foten så har jag i princip bott i dem höst, vinter och vår. Väldigt praktiska och sköna byxor som tål det mesta. Men jag har ett par till då jag köpte två par samtidigt. De har jag kanske använt två gånger så nu blir de mina vinterbyxor från och med nu.

Jag köpte en tjockare klänning förra året också. En kaftan som jag tänker ha då jag dristar mig utanför grinden och gör en del shopping fysiskt. Det är ju inte så ofta jag shoppar så och därför kommer den klänningen inte slitas alltför mycket.

Vi har haft mycket hög luftfuktighet idag och jag blir så trött av det. Även hundarna blir trötta och sover ofta. Lino har varit så kelen idag och går från JR till mig och tillbaka för att få så mycket kel det bara går. Det är ju klart han får det.

De låg och sov så fint och jag läste en intressant artikel. När jag var klar märkte jag att jag var helt ensam ute och att det kom enstaka vattendroppar. Därför plockade jag in mina saker och gick inomhus. Där var gänget.

Är man gjord av socker så tål man inte regn. De hade helt sonika smugit in utan att jag hört dem. Hm….

Nu blev det inget regn men eftersom klockan var 18.00 så det var inte mer än två timmar tills det skulle bli mörkt, vilket gjorde att jag stannade inomhus. Så gjorde JR och Turbo, medan Lino gick ett par rundor innan han tyckte att det räckte.

Inte konstigt att vi har börjat tycka att det känns lite som höst nu, då det är en vecka till höstdagjämning. Dags att tappa ur poolen och sätta på vintertäcket. Jag lade undan min baddräkt i morse och det är väl som det ska vara. Vi har pratat lite om att köra en sväng med Mackan och kommit fram till att vi i år gör längre dagsutflykter utan övernattning för att vänja Lino mer vid husbilen. Det finns platser i vårat område som vi gärna vill köra till. Men först ska Mackan besiktas för i år.

Men först har vi en del trädgårdsarbete att göra och en bit staket att sätta upp. Men vi tar det långsamt och det ska ju vara roligt också. Hösten är inte så dum ändå.

2 svar på ”Ännu en natt med regn

  1. Blev ju bra avklippta så nu kan du använda dom ett tag till. Bra att köpa två likadana när man trivs i dom.
    Så dom smög in utan du märkte det?
    Kan vara riktigt trevlig med längre utflykter, finns troligen mycket intressant och fint att titta på.

Lämna ett svar