Många turer blev det idag

Idag var det molnigt när vi vaknade och vi väntade till senare att sätt upp parasollet. Då hade JR redan kört iväg för att göra våra veckoinköp. Listan var som vanligt lång så jag räknade med att det skulle ta sin lilla tid. Jag gav hundarna deras morötter och så bäddade jag sängen. Sedan körde jag mina andningsövningar och franska lektioner. Kände mig nöjd och satte mig ute för att läsa en del nyheter på mobilen. Även om det är massor av elände så är det bättre att veta och inte sticka huvudet i sanden tycker jag. Är ju utbildad statsvetare så politik är något som alltid intresserat mig och statsskick.

När jag satt där dök vår rara Sydfranska upp vid grinden. Hon berättade att hon varit upptagen med att se på VM i rugby som sänts på tv och nu är slut. Hon är mycket idrottsintresserad så därför har vi inte sett till henne på ett par veckor. Vi diskuterade husbygget och en del annat. Jag blev så upprymd då jag kunde föra ett ordentligt samtal med henne. Studierna har gett resultat och det redan efter ca tre veckor. Vänta bara om ett år!

Sedan kom posten med det nya skyddet till Mackans motorhuv och jag var så uppspelt av mina konversationsframsteg att jag babblade på med den chauffören också. Djädrar vad bra det går nu. Ja, inte för JR så mycket för det blev tre turer idag. Först kom han från Super-U med all mat som jag stuvade in. Sedan skulle han till Pharmacie och boka tid för våra covid-vaccin. Han fick sin spruta direkt men bokade tid åt mig till den 20:e. Vi ska ju även ha influensavaccin och det börjar de att ge den 17:e. Men eftersom JR inte hade vaccinpappren med sig kom han hem och hämtade dem plus min carte vitale. Tredje gången gillt alltså. I morgon ska Turbo vaccineras så det blir en tur för JR igen. Det är mycket nu.

Efter frukost gjorde jag äntligen det som vår läkare efterlyst i flera månader, nämligen tog ett skitprov. En illaluktande historia och jag vill aldrig göra om det. Men nu är det gjort och JR har postat skitprovet så jag är va med det. Jag ska kanske nämna att mitt luktsinne är väldigt känsligt och JR säger att jag borde utbildat mig till parfymör. Tror inte att det finns någon sådan utbildning i Sverige annars hade jag kanske varit parfymör idag. Vem vet?

Solen visade sig på eftermiddagen och parasollet åkte upp. Vi åt resten av pajen från igår ute och njöt av livet. Lino var glad att JR äntligen var hemma och satt stilla ute. Vi lyssnade på fågelkvitter och pratade om dittan och dattan.

Oätliga bär på våra buskar men ändå så vackra. De inger lite höstkänsla och det är som det ska vara. Ses imorgon här på bloggen.

2 svar på ”Många turer blev det idag

  1. Oj så mycket det hände i går hos er.
    Så roligt att efter bara tre veckor känna en förbättringen av franskan är otroligt bra jobbat. Trägen vinner.

Lämna ett svar