Hösten närmar sig

Annonser

Även om vi fortfarande har varma dagar och solen värmer så känns det att den blivit svagare. Vi går fortfarande i shorts och t-shirt men snart blir det långärmat och snickarbyxor. Precis som när våren kommer och sommaren så kommer det snabbt. Idag hade vi ännu ett måste och det var JR som fick utföra det. Turbo skulle vaccineras och han gick bort med henne till veterinären.Hon hade även något vid höger tass som irriterade och det visade sig vara en varklump som vår veterinär lyckades klämma ut. Smuts hade kommit in i något litet hål och samlat på sig mer. Så skönt att det löste sig. Hon är åtta år nu och har tyvärr fått godartade knölar på två ställen. vi ska hålla koll på dem så de inte växer bara.

Lino var som vanligt i upplösningstillstånd när de gick och jag ångrade att jag inte gett honom de lugnande tabletter som vi har på morgonen. Jag har köpt naturmedel om det skulle komma åskväder och vet att hundarna blir oerhört stressade då. De är skotträdda båda två. Jag lyckades tillslut att nå fram till Lino och han lugnade sig. Men han har riktiga flashbacks från sitt tidigare liv. Vi märker att han har ett stort behov av oss allihop och detta när Turbo går iväg är mycket traumatiskt.

Men han blev lugn och de var inte borta så länge. Så de kom tillbaka rätt snart. Turbo skulle ju endast vaccineras. Nu blev det borttagning av en böld så det var ju bra. Nästa vecka ska Lino få sina vaccin. Blir lättare att vara hemma med Turbo då. Hon blir aldrig hysterisk utan tar det lugnt. De kommer tillbaka så mycket vet hon.

Vår grannes underbara kastanjeträd är ett bra tecken på vilken årstid som är just nu eller då man fotar. Jag ser detta träd från våra fönster varje dag och hoppas vid min gud att Stephan aldrig sågar ned det. Det är vår vinbonde.

Eftermiddagen idag har vi tillbringat ute som vanligt och det återstår att se hur länge vi kan äta ute och sitta här längre stunder.

En blekare solnedgång ikväll och det tyder på kyligare väder. Snart blir det grytor som boef burgoigne och tikka masala som gäller. Ugnen får också arbeta mer med fisk i ugn och annat gott som tillhör de kyligare årstiderna.