Inte en lysande dag

Grå himmel och det var bara att stoppa lakanen i tvättmaskinen. För vad gör man egentligen en dag som känns grå från början? JR gjorde klart krukorna på baksidan som nu är så fina. Grönt är skönt minsann. Jag hade ingen som helst inspiration idag att fota då ljuset uteblev. Inte en enda glimt som kunde inspirera till ett fint foto. Så idag blir det en del foton från tidigare. Något med grönt tänkte jag eftersom vi är så inne på den färgen. Få se nu vad jag kan komma på.

Hittade ett foto från 2013 och en typisk vy från skåne i november som ju är runt hörnet. Märker även att detta blir publicerat en dag senare än jag tänkt och det beror på att vi tittade på två avsnitt av Solsidan på play. Vem kan koncentrera sig på att skriva då? Inte jag i alla fall.

Men det är något suggestivt över de dimmiga dagarna i november som ofta inträffar i skåne. Man känner sig iskall inpå skelettet efter en promenad ute och önskar att man var någon annanstans.

Hm undrar varför jag hittar dessa dimmiga foton idag? Kan det bero på min sinnesstämning måntro? Jag är ingen älskare av hösten och blir ofta lätt deprimerad när den kommer. Det är mest kylan och regnet jag inte tycker om. Mörkret är också jobbigt. Mitt vänstra ben blir stelare och jag har ont oftare i det. Nog med klagomål nu tycker jag det kommer fler fina dagar här nere så här ska inte deppas ner sig.

Väldigt tröstelikt att se denna bild då vi hade det +19 ute idag här hemma. Men grönt som tusan var det i vår gamla trädgård. Ni behöver inte fråga om vad jag föredrar. Den som saknas är vår Kuma som ju flög upp till hundhimlen för ett år sedan. Men det är fint att ha honom på foton när han var pigg och glad.

Vi hade en inte så torr sommar förra året och oktober 2022 var mer färgrik. Vet inte om det var fler soliga dagar för minnet sviker. Men vi kommer säkert att få sol snart igen.

Igår upptäckte jag att vår lilla rosenbuske på baksidan blommar för fjärde gången i år och det är rekord.

Så vacker och så upplyftande att se den. Det är en ny dag nu och sista på denna månad. Hoppas jag kan hålla tiden i morgon på inlägget.

2 svar på ”Inte en lysande dag

  1. Kyla, regn, dimma och mörker är en dålig kombination.
    Mycket mer upplyftande att titta på den vackra rosen.

Lämna ett svar