Moln, regn och sol idag

Annonser

Det har varit ett skiftande väder idag och dagen började med moln men uppehåll. Vi satte oss ut en stund tills det började falla stora droppar på våra huvuden och då ställde sig hundarna under taket vid dörren och vill gå in. Det kom en regnskur och vi satt inomhus och åt en god frukost. Hundarna tog det lugnt och när de märkte att det regnade tvärvände de vid ytterdörren och gick in igen. Våra hundar tål inte regn av någon anledning. De kanske är rädda att de ska krympa då, haha.

JR körde iväg på veckans inköpsrunda och hundarna är inte så förtjusta i när de inte får följa med. Men jag tror ändå att de har det bättre hemma än att sitta i ett par timmar i husbilen. Åtminstone har jag det bättre hemma och kan pyssla med lite av varje. Satt ute ett tag med hundarna men idag kändes det kallt trots att solen ändå tittade fram. +15 är för kallt och mina händer mår inte bra av att vara för länge i kallt väder. Många år av traskande med hundar i kyligt väder då de varit kopplade är resultatet av att mina fingrar och händer är lite sköra idag. En grannes katt som flög på oss gjorde att mitt högra långfinger idag inte går att räta ut helt rakt. Turbo som jag hade i den högra handen gjorde ett ryck som orsakade detta. Nog med krämpor nu.

Små fina blommor med vattendroppar och jag blev överraskad att det ser ut som att jag redigerat detta foto vilket jag absolut inte har. Jag brukar inte ändra på mina foton såvida inte Lino försvinner i en svart soffa och då ökar jag ljuset så att han syns.

I morse ropade JR på mig och frågade om jag inte hörde ett surrande, vilket jag ju gjorde. Men hur vi än tittade hittade vi inget getingbo i trädet. Jag backade tillbaka lite och fick se att massor av getingar eller bin drogs till dessa blommor i trädet. Därav surret i trädet. Det gäller att äta alla nektar när maten finns.

Bäst att kontrollera om inte Mackan är på ingång. Men det var falskt alarm denna gång.

Innan vi gick in tog vi en runda på baksidan för att se så allt var okej. Ja, det var väl Lino som ville ha den kontrollen. Jag följde bara efter och tittade. Men efter det gick vi inomhus och hundarna fick spana i fönstret mot grinden istället. Skönt at sitta inne i värmen. Jag bläddrade i reklamen vi fått men hittade inget intressant. Till slut kom såg hundarna Mackan backa in vid grinden och då blev det liv i luckan. Jag fick att göra med att stuva in alla varor i skåpen. När vi var klara åt vi korv med bröd och det var så gott. Hundarna fick sin middag och en snabb runda ute.

Detta foto är fusk eftersom det från igår innan himlen började brinna då solen gick ner. Men jag misstänkte att det inte skulle bli någon fin himmel att fota ikväll så jag sparade den. Det har börjat blåsa en hel del och vi får se hur morgondagen blir.