Så kom blåsten

Annonser

Lite kände vi av den kommande blåsten igår kväll men den var absolut inte lika kall och hård som idag. Men det började med en väldigt genomdränkt trädgård då det hade kommit ett skyfall på tidiga morgontimman.

Dessa mörka moln som vad vi sett på vänners bilder avgett lite snö uppe vid bergen mot centralmassivet. Det fick vi inte här hos oss för så kallt har vi mycket sällan här.

Vi stannade inte ute särskilt länge på morgonen som endast bjöd på +14 och det var lite väl kyligt tyckte vi allihop. När jag höll på med frukosten sade JR att nu gjorde det så ont i ögonen att han måste försöka få en tid hos vår doktor. Så han ringde dit och fick besked att hon skulle ringa tillbaka. Det är nämligen så att JR haft problem med irriterande ögon i några dagar nu och dropparna han fick på pharmacie inte hjälpte denna gång.

Efter frukost när jag satte mig ute med hundarna efter frukost och JR gjorde sig klar kom han strax ut och sade att han hade fått tid hos vår läkare klockan 14.00. Det gick ju fort och så skönt att få hjälp då han hade så ont i ögonen idag. Så jag och hundarna var ensamma i någon timme men det gick faktiskt väldigt bra med Lino.

Satt ute med hundarna ett bra tag men blev genomfrusen på grund av blåsten. Det tog i ordentligt emellanåt och vi är glada att vi har lite läsida på vår sittplats på framsidan. Men helt vindstilla är det inte och med +17 är det lite väl kallt efter ett tag. Så när JR kom hem var vi inomhus. Usch, jag tycker inte om att det blir mörkt så fort nu.

Tände några värmeljus för stämningens skull och vi hade gärna tänt en eld i öppna spisen men vi vill inte göra det innan vi fått den sotad och godkänd. Sotaren kommer på lördag kväll och sedan får vi se om vi måste köpa en ny insats eller om denna är okej. Vi tror inte att de har låtit skorstenen bli sotad tidigare så man vet ju aldrig.

Nu myser vi in helgen.