Fasligt farande hit och dit idag

Annonser

JR hade tid hos vår läkare idag och tog teslan då solen visade sig från sin bästa sida. Lite tråkig tid eftersom vår vanligtvis sena frukost fick bli väldigt sen. Nu visade det sig att damen som tar emot bokningar tydligen hade kastat om dagarna. För både jag och JR vet att han sade onsdag högt flera gånger när han ringde och bokade tid. På franska är det stor skillnad på uttalet av onsdag och torsdag så där hörde vi absolut inte fel. Men vår läkare lät JR komma in efter entimmes väntan och han fick förnya sina recept. Eftersom de saknar läkare i närliggande byar så har det blivit så mycket folk som kommer till vår vårdcentral i byn. Lite jobbigt är det tycker vi då väntetiden för besöken blivit längre.

Nu var det så oturligt att när han var klar hos läkaren så var det lunchstängt på pharmacie och han kunde inte hämta ut sina mediciner. När även magen kurrar så var det bara att cykla hem. Därför blev det ännu en tur efter att magen fått sitt. Väl hemma upptäckte han att han fått fel antal av en viss sort. Bara att trampa iväg igen och rätta till det hela. De brukar aldrig missa något utan räknar alltid ihop det antal man ska ha av var sort. Så denna dag har JR haft fullt upp med att åka tesla. Vi andra har varit hemma och väntat, vilket är en allvarlig syssla enligt hundarna.

Ett foto från länge sedan och utsikten från vårat bibliotek en dag i december 2012. Vackert att titta på men mycket jobbigt att leva i då man måste ut flera gånger med tre stora hundar som vi hade då.

Ett minne från året då jag bröt ben och krossade fotknölarna. Tog ett foto då vi var till MAS och bytte gips. Tror jag bytte det fyra gånger totalt innan jag blev av med det. Efter det kunde jag säga hejdå till skidåkning. Jag sålde mina pjäxor och skidor. Utförsåkning var något som jag tyckte var roligt. Kan meddela att liftarna i alperna och pyrenéerna har öppnat här nere nu ifall någon känner sig hågad. Inget för mig dock, då jag inte får på mig någon pjäxa på vänster fot. Men jag trivs bättre här nere vid kusten så jag sörjer inte speciellt.

Ät nu många pepparkakor så ni blir snälla till julafton och får många julklappar.