10:e december och Nobelutdelning

Annonser

Andra advent är det ju också och vilken härlig sådan vi haft det. Strålande sol och +20 ute gjorde oss påminda om att det kommer en vår och sommar snart. Jag blir på så bra humör när det är sol och varmt. JR lagade lite på staketet mot Clemencau som vår gata heter på baksidan av huset. En rolig sak är att vi har en adress där också till vår vattenmätare. Den sitter i vår mur på den sidan. Rue Clemencau 12 närmare bestämt. Så vår vattenräkning har den adressen men vi har ju en annan adress där vi bor.

Det ju såhär man vill ha det när jalusierna åker upp. Detta är ju min utsikt från min stol i biblioteket. Jag älskar den synen. Mitt citronträd har ännu inte producerat några frukter men jag har tålamod och jag kan berätta att bladen doftar citron. Gnuggar man lätt med fingrarna på bladen så har man en underbar citrondoft i handen. En trädgård ska ju dofta och min ska verkligen göra det. Nu gick det inte så bra med lavendeln på framsidan men jag har inte gett upp så bli inte förvånade om det dyker upp lavendel i min trädgård.

Tyvärr har Turbo börjat löpa nu och det brukar hon aldrig göra i december. Men hon är ju åtta år nu och det är väl precis som med oss kvinnor att löpningen kan hoppa lite som haver. Så när jag bäddar nytt idag blir det röda lakan och extra skydd. Vi portar inte henne från sängen utan jag byter skydd vid behov. Det fungerar bra och vi vill ju ha rent och fräscht i sängen.

Vi har tagit det lugnt idag och njutit av vädret. Detta inlägg blir lite sent då vi ju är på Nobelmiddag. Roligt att Fryxellska skolans flickkör deltar i evenemanget. En skola med anor från Västerås och från början en flickskola som senare blev musikskola. Nu blir det strax dans för vi ligger lite efter i sändningen.