Absolut inget ovanligt idag

Annonser

Eftersom vi har glas i ytterdörren ser man direkt om solen lyser eller om det är molnigt när man vaknar. Idag var det ingen sol. Jag tryckte upp jalusien i sovrummet och såg en grå himmel. Lino hade inte bråttom ut så vi låg och kelade en långstund och då vaknade JR. Turbo var nog den piggaste av oss och ville absolut ut i kylan. +12 brrr inte speciellt mysigt, men vi blev klarvakna direkt. Efter att jag förberett till frukosten gick jag ute och gav småfåglarna talgbollar och fåglfrö. Den restaurangen blev snabbt fullsatt.

Jag gick en snabb tur till baksidan och hundarna blir så glada då. De vill ha sällskap till baksidan av huset. Satt inte på bänken eller stolarna då jag inte vill bli kall om baken. Läkarna har sagt till mig att det inte är bra om jag få inflammation i min lilla hästskonjure och efter ett par bakslag för många år sedan har jag varit mycket försiktig med var jag sitter under kyliga dagar. Men vi har kuddar på stolarna på framsidan. Så där satt vi en kort stund.

JR tog Mackan till Super-U idag då det var en del smått han vill köpa förutom mer ved till spisen. Den kan han inte ta på teslan. Jag gjorde en översyn inne och nu är det mindre damm på våra möbler och saker. JR gjorde rent spisen och luckan när han burit in ny ved. Jag satt faktiskt ute en stund med hundarna men när spisen var klar gick vi in och åt lite smått.

Nu längtar jag faktiskt till vintersolståndet då det vänder och dagarna blir längre igen. Tjoff så är det mörkt ute och vi stänger ner alla jalusier. Blev nästan lite förskräckt när vi kom hem sent en dag då det hade börjat mörkna och man så rakt in i vårat hus. Det blir som ett skyltfönster när vi har lamporna tända. Så nu stänger jag till så fort det börjar mörkna.

Redan dags för Andra advent i morgon och på måndag kliver tre tappra människor in i Musikhjälpens bur som befinner sig i Växjö detta år. Vi brukar ha på en av våra plattor under dagarna just den veckan för att höra på det programmet och lyssna på ny svensk musik. Jag är mycket intresserad av musik och är allätare när det gäller det. Så vår franska radiokanal får vila en vecka. Men det är på måndag det , nu har vi en söndag som vi tänker njuta av. Byte av lakan i sängen är det enda jag tänker göra. Sedan teckna lite på mina damer. Komma i zenmode och må bra.