Julen närmar sig snabbt

Annonser

Måndag morgon och det var en hel del krispigt ute. Solen värmde inte riktigt då.

Det var till och med lite frost i gräset på baksidan av huset. Men vi gjorde som vi oftast gör när det är lite för kyligt. Vi gick in och åt frukost. Jag måste berätta att jag blev brutalt väckt i morse. Lino slängde sig på mitt huvud och ruggade sig mot mitt hår. Jag som är så fruktansvärt öm i hårbotten. JR vaknade till och fick honom att sluta. Då valde Lino att lägga sitt huvud ovanpå mitt och somna. Mysigt kan tyckas om det inte bara var så att han blir ordentligt tung när han slappnar av. Så jag gick in i meditation för att sluta känna tyngden och vi slumrade nog i ca tjugo minuter. Sedan ville Turbo att jag absolut skulle vakna och körde nosen i mitt ena öga.

Nåväl efter frukosten och bäddning av sängen var det riktigt gassigt ute. Solen värmer ordentligt såhär i mitten av december.

Lino ligger gärna i solen då han är en sydfransk kille som inte tycker om kyla, medan Turbo hellre ligger i skuggan då hennes päls är tjock. Så nu brukar de ligga såhär under vintern.

Igår kväll klingade det på grinden när vi hade gått in och mörkret fallit ute. Det var några som jag väntat på.

Javisst var det våra sapeurs-pompiers som kom med nästa års väggalmanacka. Vi sparar alltid massor av mynt i en burk som vi häller i deras säck. Det brukar vara ca 50 eur varje gång, då vi sparar under hela året. Kan tyckas vara en dyr almanacka men det går till bra saker så den är värd alla mynt.

Nu är ordningen återställd känner jag. Bläddrade igenom almanackan och det var en hel del nya ansikten vilket gläder mig. Nya brandmän och kvinnor har anslutit sig.

Vi satt ute en stor del av dagen och bytte av varandra då JR först körde snabeldraken och efter det svabbade jag golven. Nu är det rent ett tag tills jag får köra en snabb svabbning för att ta bort röda prickar som Turbo orsakar. Tack gode gud för klinkergolv säger jag.

Solen är väldigt stark och vi behöver ha på oss solhattar för det gör ont i ögonen annars.

Vi har haft ännu en fin dag. Livet är bra nu. Ikväll åt vi spagetti bolognese vilket är en favorit. Lite espresso för digestive och sedan sover man gott inatt.