Sol och värme så vi njöt idag

Annonser

Så härligt med solen som värmde redan på morgonen och klart att vi blev sittande ute en stund innan det var dags för frukost. Jag lyckades eller ska vi säga misslyckades då jag kokade ägg igår och de blev väldigt löskokta. Visst är det gott men så kladdigt att äta. Hundarna fick var sitt i gårdagens middag och vi åt de sista idag.

JR fick sina nya navkapslar till Mackan igår så idag satte han på dem och så behövde vi mer morötter till hundarna. Därför körde han iväg en sväng. Jag kunde äntligen fortsätta med buskklippningen så därför glömde jag fota trots att jag hade med mig kameran som sedan låg på bordet. Så idag tänkte jag göra en liten fotoresa i år 2015.

Jag börjar i Januari

Snömögel av och till i Skåne den vintern och det var lite vanskligt att gå vissa dagar. Men med tungan rätt i munnen och bra kängor så tog vi oss fram.

Vi brukade gå förbi Rosas hage som idag är en liten ställplats i utkanten av byn. För den lilla hästen Rosa dog av ålder strax innan vi flyttade från byn. Men hon var en världskändis i byarna runt omkring.

I mars såg jag de första vårblommorna på promenaderna och solen värmde oss när vi gick. Dagarna blev längre och det kändes som att vi vaknade till liv efter en lång vintersömn.

Jag hade ingen mimosa i skåne men jag hade en annan fin buske som blommade varje april och jag tyckte verkligen om den då den gjorde mig så glad. Gult är vackert i mina ögon och denna buske luktade inte lika gott som mimosa men den påminde åtminstone om den.

Maj månad 2015 var det dags att åka på en wolfdogsträff igen och denna gång var det en riktigt regnig helg. Men vi var ett tappert gäng som träffades och lite uppehåll var det mellan skurarna. Om någon är nyfiken på hur wolfdogs ser ut så här är två fina vovvar. Inte Kuma men en av deltagarnas tjeckiska wolfdogs. Kuma föredrog att ligga inne i husbilen och titta ut på regnet.

Juni blommade mina vackra klängrosor. Jag hade två stycken på denna vägg och de blommade hela sommaren. Jag älskar blommor och framförallt rosor. Men växter överhuvudtaget får mig att må bra. Träd är ett måste i min trädgård och jag hade två i skåne. Här har jag fler och det är så underbart.

Juli och det var äntligen dags för semester. Vi körde via Flensburg ner till Moseldalen där vi tillbringade några dagar. Sedan körde vi in i Frankrike och ett par dygn i Pont au Mousson innan vi körde utmed floden Loire vilken knappt var en flod då vattennivån var extremt låg. Vi körde sedan mot atlantkusten och Les Dunes. Enorma sanddynor som många klättrade över för att se havet. Det var stekande varmt så det gjorde inte vi. Utan vi körde till en ställplats med lite skugga av pinjeträd som gav oss lite svalka. Vi hade bestämt träff med ett holländskt par som bodde bortanför La lande vilket är en planterad skog efter att den gamla brunnit upp. Den är enorm och det var skönt när vi äntligen kom fram till Meylan. Den sommaren var enormt varm och en natt då vi stod vid borgen i Carcassonne kunde vi inte sova på grund av värmen. Folk stod ute i små grupper utanför sina husbilar. Så vi skyndade oss att köra norrut mot Lyon.

Augusti var vi åter hemma och i skåne var värmen lite mer mildare. Hundarna kunde njuta av skuggan i trädgården och några turer till Ystad gjorde vi. Ett tag hade vi faktiskt funderingar på att flytta dit. Jag älskar den lilla staden och det är inte endast för Mankells böcker. Naturen där med böljande kullar tilltalar mig.

September och vädret blev ostadigt som det brukar vara på hösten. Men vi hade skaffat oss kläder som gjorde att vi kunde traska varje dag. Lite sämre för hundarna men vi hade vårat gamla torkskåp i garaget som var vår vardagsingång. Där hängde vi hundhanddukarna och satte på värmen innan vi gick ut. Så när vi kom in efter en regnig promenad kunde vi torka hundarna med varma handdukar, vilket de älskade.

Oktober kom och löven föll i vår fina allé. En dag när vi gick här såg vi en räv med en kanin i munnen. Dagens middag var räddad för den men kaninen hade hoppat färdigt i detta livet. En annan dag såg vi ett rådjur skutta ute fältet och Kuma hoppade på två ben för att se den. Det såg riktigt roligt ut.

I november 2015 kom det första snöfallet och det var inte roligt. Men det var bara att acceptera att nu är vintern på ingång. Hundarna tyckte att det var roligt men det tyckte inte vi tvåbenta. Det blev många kvällar i jacuzzin som stod i uterummet. Något som vi utnyttjade ofta på vintern och hösten. Faktiskt året om då det gjorde så gott till våra ryggar som värkte av och till.

December och den julen var det en grön sådan vilket inte vi var så ledsna över. Ni får ursäkta att dessa foton är lite långsmala då jag fotade med mobilen. Det var innan JR köpte en kamera till mig.

Hoppas detta inte var alltför tråkigt. I morgon ska jag till läkaren och förnya mina recept så det blir en lite tidigare uppstigning än vanligt. Så godnatt eller god väldigt tidig Alla Hjärtans morgon!