Måndagen blev riktigt bra

Annonser

Okej, den blev lite bökig då Lino valde att krypa upp vid min kudde och eftersom jag har nytvättat hår vill ha gnugga sig på det. Inte riktigt min grej eftersom jag är mycket känslig i hårbotten. Att han också körde karatesparkar med bakbenen på JR:s huvud gjorde att vi båda vaknade rätt snabbt. Väl sittande på sängkanten tryckte jag upp jalusien och kunde konstatera att dagen skulle bjuda på en del sol i alla fall.

Det har regnat en hel del inatt och var vått på trädäcket, men det torkar snabbt när solen är framme. Lite blåst och sedan kan man sova skönt ute. Inte vi förstås men hundarna tog tillvara på värmen och njöt ordentligt.

Vi behövde göra rent golven idag och JR behövde ta teslan till Super-U och köpa smör för det glömde han i torsdags. Jag moppade golven under tiden och så tvättade jag ju lakan förstås. Lite pausande gjorde vi emellanåt och så har vi ju cyklandet och våra lektioner.

Idag röstade äntligen Ungern ja till att låta Sverige ingå i Nato. Jag är ju av den uppfattningen att som situationen ser ut i världen så måste man hålla ihop och hjälpas åt om det händer saker. Vi har ju Rysslands invasion av Ukraina som påminner om hur Hitler resonerade på 40-talet. Mycket obehagligt tycker jag.

Molnen seglade runt som hotande fartyg med regn som ammunition. Men även om det blev molnigare så kom det inget från de molnen under hela dagen. Två stridsflygplan hördes i luften och det var säkert Mirage, men nu flög de på en högre höjd än förra gången Eftersom OS kommer att gå av stapeln här i Frankrike så misstänker jag att man övar olika scenarior om ifall att. Men jag hoppas verkligen att det blir ett fint evenemang.

Jag bad JR köpa talgbollar till småfåglarna idag men det fanns inga och det är nog slut på matningssäsongen. Jag har ju sett några flugor och stararna går runt på baksidan i gräset och äter insekter så nu får fåglarna leta mat själva. Våren är här och snart hoppas jag att värmen återkommer på riktigt.

Plötsligt är vi inne i sista veckan av februari och en ny månad är på ingång. Jag längtar till tiden då vi kan ha tunnare kläder och njuta av dagarna. De kommer det vet jag ju men i år är jag mer sugen på värmen av någon anledning. Tror att JR:s födelsedagspresent är på väg för vi fick indikationer på en leverans på fredag. Håller tummarna för att det stämmer.