En liten tur för oss idag

Annonser

Herrarna behövde vila sina ryggar så vi bestämde oss för att köra en sväng idag. H behöver nya skor så det var ett mål och jag ville köpa lite skrafs. Sagt och gjort så gjorde vi oss klara i och körde iväg.

Innan vi åkte hade JR och H lastat på sex säckar med trädgårdsavfall som vi avyttrade på dechatteriet och det var väldigt skönt att bli av med dem. Men vi har fler säckar kvar så det borde bli fler turer.

Vårat första stopp var vid Dechlaton och JR gick in dit med H. Jag har tydligen blivit begåvad med ryggskott så jag satt kvar med hundarna och bara hade ont. Vet inte hur jag fått det men antagligen gjorde jag en rörelse vid frukosten som satte igång det hela. Bara att lida och le med andra ord. Tyvärr kom herrarna ut tomhänta på skor men JR hade köpt ett par t-shirtar som var till extrapris.

Så vi begav oss iväg till Serignan och GIfi där då det är så bra att parkera vår Mackan där. Jag var in och köpte mitt krafs plus en svalkande dryck. Jag var så erbarmligt törstig. Vi ville visa lite av Beziers så därför körde vi genom gamla stan på andra sidan och förbi Polygone det stora köpcentrat. Där har vi aldrig varit på grund av att vi inte har parkeringsmöjlighet till vår husbil.

Vi hamnade i lite kö då det var eftermiddag och många var på väg hem från jobbet. Men vi hade inte bråttom och jag passade på att fota lite vilda blommor som frodas efter vägen nu. Precis som det ska vara om sommaren.

När man är ute och kör här på vägarna passerar man ofta väldigt fina rondeller. Inte något vi nordbor är så vana vid. Man blir så glad över att se dessa pyntade och genomtänkta prydnader.

Det finns båtar och det finns båtar från stenåldern. Eller så de avbildats i grottor. Om man kommer från Narbonne och kör mot Beziers så är det denna rondell som möter en.