Dags för lite småpyssel och vila

Annonser

Upp vid tio och solen värmde skönt när vi steg ut på trädäcket. Satte upp parasollet efter att jag matat tvättmaskinen med H:s lakan. Sedan blev vi sittande ute och bara njöt av fågelkvitter och den svaga vind som svepte in.

Vi både pratar om ditt och datt, men sitter tysta långa stunder. Inte ett enda krav på att vara social vilket inte är något som vi absolut inte är på morgnarna. Precis det vi älskar att ha det då vi är helt själva. Mobilerna får vila tills efter frukosten och då kollar vi mail och läser nyheterna. Eländet som är nu ute i världen ska man aldrig få i sig på tom mage tycker jag.

Var ute och band upp en del rosor idag för nu växer de i rekordfart. Så jag passar på att bjuda på denna fina ros som slagit ut nu. Det är härligt att gå runt bland rosorna och bara lukta. Snart har jag den rosenplats som jag föreställt mig. Det ska ta tid att utveckla en växtplats och nu börjar den närma sig mun bild.

Det blev en stunds vila på bänken på udden också och det var nu vid kvällskvisten precis innan solen skulle gå ned över horisonten då det inte är alltför varmt. Jag älskar att vi har flera olika ställen att vila på i trädgården.

JR har gått runt och klippt bort grenar och blad som farit lite illa av allt regn som fallit i vår. Nu hoppas vi på mer torka och att våra växter ska hinna återhämta sig. Vi behöver också värmen och idag har vi +25 i poolen vilket nog kan vara badbart för en del men inte för mig. Minst fyra grader upp och då kan vi börja prata om ett dopp.

Ny dag i morgon och det finns ju alltid något att ta sig för när man har en trädgård om man nu vill det. Men vi har inte bestämt något utan det får bli vad det blir.