Idétorka på tv

Jag har mina fundering angående tv. Lider dom av idétorka eftersom dom återupplivar gamla dokusåpor? Dom kör även ett flertal olika varianter på dom. Hur många varianter finns det egentligen på temat fruar?

Hmhm söker finns det också en hel del varianter på. När tröttnar vi tittare på dessa dokusåpor? Jag är ganska mätt på dom eftersom alla går ut på att något spektakulärt ska hända så det blir bra tv. Men har inte det mesta hänt redan?

Jag frågar mig hur alla dom som medverkar i dessa såpor påverkas. Många är väldigt unga och triggas av tv-bolagen att göra saker dom aldrig skulle göra i sitt privata liv. Dom ställer upp eftersom dom vill bli kända och kanske få vara med i “riktiga” program efteråt. Carolina Gynning är ju en som det verkligen har gått bra för. Men här är en blondin som verkligen har huvudet på skaft och kunnat ta tillvara på tiden efter dokusåpan. Jag tror hon hade en plan och den betalade sig. De flesta har nog inte det.

Denna fundering fick jag när jag läste en artikel i AB att Agneta Sjödin har en ny kärlek. Peter som kissade i väskan efter en blöt natt i Big brother för nio år sedan. Hur roligt är det att läsa det i en kvällsblaska? Man gör en dumhet i en dokusåpa och många år efteråt träffar man sitt livs kärlek som tyvärr råkar vara kändis. Då kommer något sådant upp och smutsar ner ens rykte.

Så tänk på det ni som eventuellt tänker ställa upp i en dokusåpa. Ni kan få lida för en liten dumhet ni gör idag, flera år senare trots att ni inte ens kommer ihåg vad ni gjorde.

Funderingar vid tv:n en eftermiddag.

Lämna ett svar