Sociala medier en maktfaktor?

Ja, det verkar som att myndigheterna börjat inse att man till och med kan störta regimer med hjälp av sociala medier. Nu har Egyptiens regim stängt ned alla internetuppkopplingar och mobila enheter. Människor ska inte kunna samlas och protestera. Men uppror har ju ändå förekommit långt före internet och mobiler.

Det som nu sker i olika länder med diktatorer är endast en naturlig utveckling. Genom internet har folk kunnat se vad som händer ute i världen och naturligtvis vill man ha samma frihet. Lyckas ett uppror i ett land så vill man ju försöka i sitt eget. Mina tankar går idag till alla människor som lever i ofrihet och sitter fängslade på grund av sina åsikter.

Må friheten att tala fritt och skriva fritt segra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.