Vargjakten

Jag följer debatten om vargjakten väldigt noga eftersom jag månar om vargarna.

Det började med att jag och min man gjorde ett besök i Skånes djurpark innan det tragiska hände. Jag blev helt såld av att ha vilda vargar runt omkring mig. De var så skygga men ändå nyfikna. Som närmast kom de ca 5 meter. Så vackra de var. Tyvärr var inhägnaderna inte säkra så för ett par år sedan lyckades en hane ta sig ut och beslut togs att skjuta hela flocken. Jag sörjer för jag anser att det var inte riktigt övertänkt.

Men idag har man skaffat sig nya vargar i djurparken och jag hoppas att man sett till att de inte kan ta sig ut så vi slipper sådana tragedier i framtiden.

Samma år var vi även i Kolmårdens djurpark. Där föder man upp valpar på flaska och gör dem tama. Vilket innebär att man kan låta människor komma riktigt nära vargarna. Det är endast hanar man använder sig av. Så mot en avgift fick vi och några till komma in till vargarna. De var enormt keliga och tillgivna. Gick runt oss besökare och ville bli klappade. Pussar fick vi också. Känslan var enorm. Sedan dess värnar jag om dessa skygga djur som aldrig skulle attackera en människa i det vilda. De är mycket skygga och man ska ha tur om man får se en varg ute i naturen.

Se bara in i dessa vackra ögon och säg om du kunde skjuta den….

Lämna ett svar