Att vara ärlig mot sig själv

Det är viktigt i alla sammanhang. Från det privata till det proffessionella. Att ge sken av att vara något eller någon man inte är kommer att straffa sig i slutänden. Man bygger upp en figur som man sedan måste föreställa vare sig man vill det eller inte. Någon kan avslöja en och då står man där i skammen. I de fall då man lyckas hålla sitt riktiga jag hemligt så kommer man tillslut att må så dåligt av det spel man spelar.

Jag har tyvärr träffat många som visat upp en fasad som visat sig vara så falsk. Vilket har gjort att inte bara jag vänt ryggen åt den personen. Så tragiskt men ack så vanligt.

Det är trist att någon inte tycker att den är tillräckligt intressant för att kunna vara exakt den människa man är. Livet är inte så otroligt spännande varje dag. Det är inte fel att vara tråkig och vanlig. Just det man själv tycker är så vanligt är kanske mycket ovanligt för någon annan. Varför vill alla försöka bli någon annan än just den man är?

I mina ögon så finns det inga tråkiga människor. Om man bara tar sig tid att lära känna personen så hittar man alltid något som gör den unik och otroligt intressant.

Så döm inte katten efter håren, försök lära känna personen istället. Och försök aldrig bli något du inte är för det blir bara falskt.

Lämna ett svar